Nyheter

”Liberalerna gjorde ett vägval som jag inte kan stå upp för”

Nyheter I höst kandiderar Malin Ekman från Värnamo för Centerpartiet i Värnamo kommun. Hon lämnar sina uppdrag inom Liberalerna och är ett av namnen på nomineringskommitténs förslag på Centerpartiets kommunlista som presenteras senare i veckan.

I höst kandiderar Malin Ekman från Värnamo för Centerpartiet i Värnamo kommun. Bild: Pressbild

– I våras tog Liberalerna beslutet om att ingå i en borgerlig regering  med partier som jag tycker dragit för mycket åt höger och som normaliserat Sverigedemokraterna, säger Malin Ekman. Det är något jag inte kan stå för. Jag kände mig besviken, det här var inte partiet  jag en gång gick med i. 

Malin Ekman har tidigare både varit ordförande och gruppledare för Liberalerna i Värnamo kommun och suttit som vice ordförande i  Jönköpings län. I höst avsade hon sig sina uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Värnamo kommun, samt sitt uppdrag som vice ordförande i länsförbundet. 

– Liberalerna gjorde ett viktigt vägval i våras när man sa att man kan kunde tänka sig att sitta med i en regering stödd av Sverigedemokraterna. Nu hoppas jag få möjlighet att fortsätta engagera mig politiskt i ett parti vars värderingar jag tydligare kan stå för.

– Centerpartiet har många bra åsikter och jag värdesätter exempelvis den liberala tanken om att vi ska ge stöd till de svaga grupperna i samhället, men samtidigt hjälpa människor att komma vidare i livet genom egen kraft och vilja. 

Beslut om nomineringskommitténs förslag till kommunlista kommer att tas på Värnamokretsens nomineringsstämma måndagen den 29 november. 

Källa: Pressmeddelande från Centerpartiet i Värnamo

Taggar