Nyheter

Lanserar ny hållbarhetsstrategi

Nyheter Förpackningsleverantören DS Smith har idag lanserat sin nya hållbarhetstrategi som kartlägger åtaganden och mål för nästa decennium.

Strategin fokuserar på att sluta cirkeln genom bättre design, skydda naturresurser, minska avfall och föroreningar genom cirkulära lösningar och genom att rusta människor till att leda övergången till en cirkulär ekonomi.

Genom ett innovativt tillvägagångssätt fokuserar DS Smith övergången till en cirkulär ekonomi genom samarbeten med kunder, samhällen, myndigheter och influenser för att hålla material i bruk, utforma avfall och regenerera naturliga system. Det kommer att fortsätta att fokusera på koldioxidminskning, skyddande av biologisk mångfald och att minska vattenförbrukningen.

– När vi svarar på den föränderliga värld där vi lever och verkar är det avgörande att vår strävan att omdefiniera förpackningar fortsätter att placera cirkularitet i hjärtat av vår verksamhet. Vår nya strategi gör det möjligt för oss att gå längre än att bara ha en stark cirkulär affärsmodell för att leverera mer cirkulära lösningar för våra kunder och ett större samhälle – ersätta problemplast, ta ut koldioxid från leveranskedjor och tillhandahålla innovativa återvinningslösningar, säger Miles Roberts, koncernchef för DS Smith.

Strategin innehåller fyra pelare, tillsammans med ett fortsatt åtagande att minska koldioxidutsläppen med 30% jämfört med baslinjen 2015 och ta hand om skogarna och den biologiska mångfalden var den än arbetar. Nyckelområdena i strategin kommer att driva hållbar tillväxt hos DS Smith genom ambitiösa mål:

• Stänga slingan genom bättre design – År 2023 kommer den att tillverka 100% återanvändningsbar eller återvinningsbar förpackning och målet är att alla förpackningar till 2030 ska återvinnas eller återanvändas

• Att skydda naturresurser genom att utnyttja alla fibrer maximalt – Fram till 2025 kommer det att optimera fiberanvändningen för enskilda försörjningskedjor i 100% av sina nya förpackningslösningar och 2030 syftar den till att optimera varje fiber för varje försörjningskedja

• Minska avfall och föroreningar genom cirkulära lösningar – År 2025 tar det 1 miljard bitar av plastplast från stormarknadens hyllor, tar 250 000 lastbilar från vägen och arbetar tillsammans med partners för att hitta lösningar för ”svårt att återvinna” förpackningar. Samtidigt syftar det till 2030 att använda förpackningar och återvinning för att möjliggöra cirkulär ekonomi genom att ersätta problemplast, minska kundens kol och eliminera konsumentförpackningsavfall

• Att utrusta människor för att leda övergången till en cirkulär ekonomi – År 2025 kommer det att engagera 100% av dess folk i den cirkulära ekonomin och 2030 kommer det att engagera 5 miljoner människor om cirkulär ekonomi och cirkulär livsstil.

Källa: pressmeddelande från DS Smith

Taggar

Dela