Nyheter

Landshövdingen besökte Värnamo

Nyheter Värnamo kommun fick oväntat besök på torsdagen; Nya landshövdingen, Helena Jonsson, kom på blixtbesök för att hälsa på kommunledningen.

Nya landshövdingen Helena Jonsson gästade kommunledningen i Värnamo under torsdagen.  [1/3]

Kommunledningen och landshövdingen. Från vänster, kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C), Landshövding Helena Jonsson, kommunchefen Ulf Svensson, oppositionsrådet Ulla Gradeen (S) samt länsrådet Anneli Wirtén.  [2/3]

En felparkerad bil avslöjade landshövdingens besök i Värnamo.  [3/3]

Efter två veckor med sin nya titel har landshövdingen påbörjat en resa runt om i länet, för att träffa representanter för de olika kommunerna.

Besöket i Värnamo hade gått oförmärkt förbi, om inte det vore för landshövdingens bil.
Under torsdagseftermiddagen stod landshövdingens officiella bil ogenerat parkerad parkerad mitt på Kyrktorget, utanför kommunhuset.
1 plus 1 är två och Värnamo.Nu:s reporter Magnusson gick in på kommunhuset för att ta reda på vad den nya landshövdingen gjorde i Värnamos kommunhus.

Inne i ett litet sammanträdesrum hittades den nya landshövdingen tillsammans med kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C) och oppositionsrådet Ulla Gradeen (S).
Med på mötet var också kommunchefen Ulf Svensson och Anneli Wirtén, länsråd och den som  vikarierade som landshövding innan Jonsson fick titeln.
Helena Jonsson är född 1965. Hon är utbildad  lantmästare och var under åren 2011–2017 förbundsordförande för LRF. Hon utsågs 2013 till hedersdoktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Taggar

Dela