Nyheter

Landin: Kärnuppdragen prioriteras för mig

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Katarina Landin (C)

Katarina Landin (C), ersättare i kommunfullmäktige, svarar: 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Alla frågor som berör oss som medborgare är viktiga men kärnuppdragen med vård och omsorg, en skola som rustar för framtiden och miljöfrågor är prioriterade för mig. Det betyder också att arbetstillfällen och ett gott företagsklimat är grunden för att vi ska ha en ekonomi som gör att det möjligt att satsa i välfärden. Här har vi ett guldläge med starka företag, en besöksnäring som växer och möjlighet till ett rikt kulturliv och natur som är tillgänglig för alla. Civilsamhället med föreningar och organisationer är tillsammans med kommunen en viktig del för att minska utanförskap och bygga tillit mellan människor genom att alla kan bidra med sin del i det lilla och det stora. Allt är en del av helheten…

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Kommunalt självstyre är en förutsättning för att kloka beslut kan fattas i det sammanhang som gäller i varje kommun, överstatlighet kan inte ha den fingertoppskänsla som behövs för att lösa de specifika problem kommuner står inför då förutsättningarna skiljer sig åt.

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja.

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat:

Centerpartiet 10 mandat
Liberalerna 2 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Moderaterna 8 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 15 mandat
Sverigedemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar

Dela