Nyheter

Laddar för näringslivsvecka: ”Måste våga satsa för att lyckas”

Nyheter Framtidens Gnosjöanda står i fokus när Business Gnosjöregionen bjuder in till en regional näringslivsvecka. – Vi vill sätta nationellt fokus på vår tillverkningsindustri och visa betydelsen av Gnosjöandan, säger Kristin Danås.

– Vi måste våga satsa för att synas. Sådana här gemensamma satsningar visar att Gnosjöregionen är en attraktiv region där folk vill bo och arbeta, säger Kristin Danås, projektledare av Vision Days som äger rum nästa vecka i GGVV-regionen. Bild: David Alin

Vision Days är en helt ny satsning från näringslivet i de fyra kommunerna Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo som tillsammans driver Business Gnosjöregionen. Business Gnosjöregionen vill tillsammans skapa en helt ny form av näringslivsvecka där man gemensamt sätter GGVV-regionen på kartan och stärker samverkan mellan kommunerna.

– Med årets tema ”On: The Gnosjö Way” blickar vi framåt och utforskar Gnosjöandans framtid och betydelse inom bland annat innovation, samverkan och attraktion. Vi vill också med denna satsning sätta nationellt fokus på vår viktiga tillverkningsregion och visa betydelsen av Gnosjöandan och hur vi genom samverkan kan stärka vår region ytterligare, regionalt, nationellt och internationellt.

– Denna vecka är möjligheten för små och stora bolag att genom föreläsningar, diskussioner och kortkurser gemensamt närma sig framtidens företagande och Gnosjöandan 2040. För att vi ska nå så många som möjligt, både små och stora, är alla föreläsningar och events kostnadsfria och vi välkomnar både ägare, företagsledare, medarbetare och studenter till en inspirerande vecka, säger projektledaren Kristin Danås.

Vad betyder det för de fyra kommunerna att hålla i detta evenemang? 


– Att göra denna satsning betyder mycket för alla fyra kommuner. Kan vi tillsammans samverka och sätta oss på kartan och nå ut både nationellt och så småningom internationell kommer folk få upp intresset för vår region. Detta kommer leda till nyetablering av företag men också att fler kommer välja oss som sin hemkommun. Vi måste våga satsa för att synas. Sådana här gemensamma satsningar visar att Gnosjöregionen är en attraktiv region där folk vill bo och arbeta.

Hur ser du på programutbudet? 


– Jag är otroligt nöjd med programmet. Vi har valt att dela upp veckan i flera olika föreläsningar för att nå så många som möjligt inom bolagen. Det ska finnas något för alla och tanken är att man ska gå på det man själv jobbar med och är intresserad av medans kollegan går på något annat. Sen kan man ta med sin upplevelse till jobbet och sprida inspirationen mellan varandra. Vi har också valt att förlägga vissa av eventen i de olika kommunerna just för att vi är 4 kommuner som gör detta gemensamt, och då är det viktigt att vi också gör något i respektive kommun.

Vad kan deltagarna vänta sig av arrangemanget?

– Jag hoppas att de ska få med sig en tanke om hur vi genom samverkan kan utveckla vår region och tillsammans stärka den, att man ser bortom konkurrens för ett större syfte. Att man ska få med sig lite nya verktyg inom de olika ämnena under veckan som man kan implementera i sin verksamhet. Sedan vill jag ju så klart att man ska gå därifrån inspirerad och nöjd!

Vilka har bjudits in att närvara?

– Alla som jobbar på ett bolag är välkomna, oavsett om du sitter som vd, är med i ledningen, jobbar på marknad, sälj eller lager kan man anmäla sig att komma. Allt är kostnadsfritt så länge man kommer på det man bokat sig till så jag skulle säga att detta är ett riktigt bra tillfälle att bjuda med sin personal, kunder eller kanske leverantörer. Dessutom ingår alltid fika, lunch eller frukost, på fredagens Framtidsdag bjuds man på en heldag med mingel, mat och AW efter dessutom. Jämför man detta med att skicka sin personal på en utbildning på annan ort med resa, mat och boende är det verkligen värt att anmäla och är man en ren smålänning är det ju för bra för att avstå.

Hur ser intresset ut för det hela?

– Det har varit och är stort intresse, vilket känns superkul. Det är ju första året vi gör det som sagt och man vet aldrig riktigt vad man landar, men det är många anmälda under veckans olika event och vissa av eventen är näst intill fullbokade, så ska man gå på något är det viktigt att anmäla sig direkt.

Komikern och entreprenören Johan Wester ska inviga det hela. Hur ser du på att hans deltagande i arrangemanget?

– Det ska bli så kul! Johan känns helt rätt för uppdraget då han kommer in som visionär och kikar med andra ögon på vår bygd. Han jobbar dessutom med dessa frågor i Skåne och Lund där han hör hemma. Johan är härlig för han gör det med glimten i ögat och vågar utmana lite. Jag tror att det kommer bli en kanoneftermiddag!

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *