Nyheter

Laddar för innehållsrik nationaldag

Nyheter Värnamoprofil som högtidstalare och utställande föreningar. Nationaldagsfirandet i Apladalen blir en folkfest.

Programledaren Bengt Jonsson ser fram emot årets nationaldagsfirande i Apladalen. Bild: David Alin

På torsdag är det den 6 juni, Sveriges nationaldag. För att uppmärksamma högtidsdagen bjuder Värnamo kommun in till musik, dans, prisutdelning och tal i Apladalen.

– Detta är en familjedag och vi vill ha mycket folk som kommer, för det skapar en så trevlig stämning för såväl ung som gammal denna eftermiddag, säger programledaren Bengt Jonsson.

Dagen inleds vid lunchtid med aktiviteter för hela familjen med att ett antal föreningar kommer att ha stationer runt omkring i Apladalen.

– Föreningarna finns på plats för att besökarna ska få chansen att prova på saker och för att berätta om sin verksamhet. Natursnokarna vid sin station låta barnen ta upp vatten ur Kröcklebäcken så att man får se vilka organismer som finns i vattnet, det blir som en aha-upplevelse. Wärnamo Sportklubb ska ha en station och Sportdykarna dyker upp, säger Bengt Jonsson.

Själva nationaldagsfirandet inleds med att kulturskolans husband spelar på Apladalens scen. Under tiden startar paraden från Julia Fredricssons plats. Vid 15-tiden tågar paraden in i Apladalen och ett fullspäckat program med musikunderhållning, dansuppvisningar, högtidstal och pristutdelningar inleds. För underhållningen står Musikkåren Lyran, Värnamo Kammarkör, Värnamo kulturskola och Östbogillet.

– Koordinatorerna för programmet har gjort det jättebra och Östbogillet, Lyran, kammarkören och kulturskolans elever är jätteduktiga. Det poppar upp talanger hela tiden på kulturskolan och vi kan inte vara nog glada över att vi har en kulturskola av den digniteten, säger Bengt Jonsson.

Årets högtidstalare blir en Värnamoprofil: kulturskolans rektor Andreas Westberg,

– Det kan bli intressant. Han och hans familj har varit i Uganda och jag vet att hans morfar Lennart Westberg var en del av Historiska Sällskapet Gamla Wernamo. Han är väldigt mycket Värnamo, Andreas så det ska bli intressant, säger Bengt Jonsson.

I samband med firandet uppmärksammas också årets idrottsprestationer.

– Det är idrottare som har tagit mästerskapstitlar och bor i kommunen ska belönas. Stefan Widerberg (kommunfullmäktiges ordförande) kommer att sköta utdelningen, säger Bengt Jonsson och fortsätter:

– Kort sagt kan man säga att det blir en familjedag i en underbar miljö och vi hoppas på mycket folk.

Taggar

Dela