Nyheter

Kulturpris till Jessica och Lars

Nyheter Jessica Persson som är uppvuxen i Rydaholm blir tillsammans med sin livskamrat Lars Magnusson nu kulturpristagare.

Jessica Persson och Lars Magnusson är paret som utsetts till kulturpristagare. Privatbild

Paret har bland annat varit drivande i Älmhultsrevyn och nu med motsvarande i Osby där de bor.

– Det första vi kände var en jättestor överraskning, Vi kunde väl aldrig tro att vi skulle få kulturpris… vi sysslar ju med underhållning. Men det är klart, underhållning är ju också kultur, säger de.

– Sedan blev vi jätteglada. Motiveringen säger ju så mycket. Vi jobbar hårt men vi får ju samtidigt syssla med det vi älskar. Till sist… stolthet. Folk ser vad vi gör och tycker det är bra, tydligen. Det är stort!

Motiveringen är denna: För sina mycket framstående insatser för kulturlivet och sitt glödande engagemang som skapar förutsättningar för kultur, utveckling och tillväxt i Osby kommun.

Jessica Persson är nyss 49 fyllda och är uppvuxen i Rydaholm som bland annat pluggat vid Östboskolan i Värnamo. Hon är en frilansande komiker, skådespelare och konferencier.

Lars har länge varit känd som ståupp-komiker och tillsammans har de fått tusentals besökare vid revyer och i andra sammanhang att få full fart på sina skrattmuskler.

– Fullt upp med släpp för extraföreställning så jag hinner inte berätta mer tyvärr, avrundar Jessica Persson intervjun.

Det är dags för en ny föreställning i ett lite stressat revyliv så här före jul.

Taggar

Dela