Nyheter

Krönikespelet flyttas till 2021

Krönikespelet flyttas till 2021

Nyheter Nydala byalag har sedan 1993 utan avbrott och inställda föreställningar uppfört krönikespelet ”Det rika Nova Vallis”, men sommarens krönikespel måste nu skjutas fram till augusti 2021.

– Det finns tyvärr inga förutsättningar att genomföra spelet med de regler som gäller nu, säger Oskar Karlsson, ordförande i Nydala byalag.

Med nuvarande restriktioner till maximnal 50 personer på ett evenemang, som verkar bestå över sommaren, går det inte att genomföra krönikespelet. Föreställningarna har plats för en publik på 500 personer, på de läktare som monteras i Nydala klosterträdgård varje sommar.

– Bara för att genomföra själva spelet behövs 80 personer på scen och bakom scen – allt från parkeringsmunkar till ljud- och ljustekniker.”

– Det är ett svårt beslut för byalaget att ställa in ”Det rika Nova Vallis” i år. Nydala byalags styrelse har fått ett starkt stöd av medverkande som, trots ovissheten om förutsättningarna under den pågående pandemin, visat sig villiga att ställa upp som vanligt.

Våra sponsorer som stöttat oss frikostigt under åren står också inför nya utmaningar i dessa tider så vi avstår från att be om deras stöd under 2020 och hoppas att de ställer upp lika starkt som tidigare när vi kommer in i nästa års föreställningar – den 28:e säsongen för krönikespelet.

Arkivbild

Taggar

Dela