Nyheter

Kraftig prisökning på bostadsrätter

Nyheter Priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 12 procent. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. 

Priserna på bostadsrätter har stigit kraftigt i Värnamo kommun de senaste månaderna. Bild: Pressbild

Det första Newsworthy kan konstatera i sin analys är att villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med tre procent.

Sammanlagt såldes 51 villor i Värnamo kommun mellan april och juni till ett genomsnittligt pris på 2,9 miljoner kronor. I fjol gjordes 54 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 596 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor. Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i fyra av sju kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Gislaved, där priserna steg med 21 procent. I Vaggeryd däremot sjönk priserna med åtta procent.

Priserna på bostadsrätter går betydligt uppåt

Men precis som tidigare nämnt så har priserna på bostadsrätter har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 12 procent. Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter i två av tre redovisade kommuner. 

Sammanlagt såldes 44 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan april och juni till ett genomsnittligt pris på 1,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 41 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 539 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor.

Två fritidshus såldes

Mellan april och juni gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med fyra vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 28 fritidshus för i snitt 1,6 miljoner kronor.

Taggar

Dela