Nyheter

Kort och gott från fullmäktige 

Nyheter Motioner, ett godkänt förslag och nyckeln till en vision. Torsdagens kommunfullmäktige bjöd på en blandad kompott.

Oppositionsrådet Azra Muranovic (S) visar Bredaryd och Lannas nya hembygdsbok för fullmäktiges ledamöter.

Torsdagens kommunfullmäktige bjöd på både guld och gröna skogar. Som vi tidigare har berättat tog ett enigt fullmäktige det första steget i arenafrågan samt beslutade om nya entréavgifter i simhall och motionscenter. Här kommer fler nyheter i korthet:

Stiftelse upplöses

Med anledning av Värnamo kommuns köp av Borgenstugan för ett år sedan var stiftelsens styrelse enig om att stiftelsen bör upplösas. Kommunfullmäktige gick stiftelsen till mötes och beslutade att ge sitt medgivande till att stiftelsen får upplösas.

Andrahandsmarknad för byggmaterial kan bli verklighet 

En kommuninvånare föreslog i ett medborgarinitiativ att Värnamo kommun ska initiera frågan hur man skulle kunna skapa en andrahandsmarknad för det bygg- och fastighetsmaterial som i dag bara slängs på tippen och därmed ökar nyproduktion och utsläpp. Kommunledningsförvaltningens analys visade att att kommunalförbundet Såm i dagsläget inte har några planer på ett fullskaligt byggåterbruk, men att de funderar på att under hösten/vintern 2021 utreda förutsättningar för ett gemensamt ”Ge och ta”-koncept på medlemskommunernas största återvinningscentraler. Kommunfullmäktige beslutade att anse medborgarinitiativet som besvarat och överlämnade ärendet till Såm. 

Motion avslogs

Miljöpartiets motion om hållbart byggande och framtida energiförsörjning vid exploatering av kommunal tomtmark avslogs av kommunfullmäktige. Mark- och exploateringsavdelningen hade motiverat avslag på motionen med bland annat argumenten att en enskild kommun inte ska hantera den typen av frågor, att staten redan erbjuder en grönteknisk ersättning samt att en premiering av solceller skulle kunna snedvrida konkurrensen mot andra energikällor. Efter en debatt beslutades att motionen avslogs. 

Fick hembygdsbok

– Kommunens motto är att Värnamo ska vara den mänskliga tillväxtkommunen med 40 000 invånare 2035. I den här boken finns all information som behövs för att lyckas med det, säger kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD). Fullmäktigeordföranden avslutade mötet med att överräcka ett exemplar vardera av Bredaryd och Lannas hembygdsbok 2020 till Värnamos tre kommunalråd: Azra Muranovic, Mikael Karlsson och Gottlieb Granberg.  

Taggar

Dela