Nyheter

Köpt paj innehöll döda insekter

Nyheter En kund i en matbutik blev en obehaglig upplevelse rikare.

Bild på den döda insekten. Bild: Privat

I förra veckan besökte en kommuninvånare en matbutik i Värnamo kommun. Kunden köpte bland annat burek, små rosformade pajer fyllda med spenat och fetaost. När personen kom hem och öppnade förpackningen fick personen en obehaglig syn. I pajdegen låg döda insekter. Personen blev förskräckt och kontaktade genast matbutiken, som bad om ursäkt och gav personen ett tillgodokvitto. För att undvika liknande händelser i framtiden skickade kommuninvånaren in ett klagomål mot butiken till kommunens livsmedelsavdelning.

Tjänstepersonerna tog kontakt med matbutiken, grossisten som butiken handlar från och kommunen där grossisten är verksam för att utreda händelsen. Efter att grossisten undersökt frågan mot sin leverantör konstaterades att förpackningen som såldes i matbutiken är en del av en 20 pallar stor order. Totalt rör det sig om 28 800 förpackningar.

I ett mejl till Värnamo kommuns livsmedelsavdelning skriver en anställd hos grossistfirman att alla förpackningar redan har fördelats till marknaden och att klagomålet som kommunen har mottagit är det enda grossisten har fått kännedom om. De ser klagomålet som en isolerad händelse och gör bedömningen att det inte finns några ytterligare indikationer på problem med produkterna från den ordern.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Köpt paj innehöll döda insekter

Jag köpte för första gången en burek i en livsmedelsbutik.
Fick magsjuka direkt efter förtäring. Har aldrig haft magsjuka i vanliga fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *