Nyheter

Konstgräsprojekt blev lite dyrare

Nyheter Slutredovisningen av konstgräset på Gröndal togs upp på kommunfullmäktige

Arkivfoto på konstgräs

Gröndals fotbollsplan har fått nytt konstgräs och tekniska förvaltningen redovisar i skrivelsen att nytt konstgräs har lagts med fyllningsmaterial. Arbetet som har utförts var devis ett garantiärende där entreprenören Peab inte påfört underlag i enlighet med beställningen. Ytan upplevdes som mycket hård av spelarna med skador som följd. Gräset byttes efter sju år istället för rekommenderade tio år. Efter bytet har påtalade skadeproblem för spelarna upphört och kommunen beslutade att avsätta 2,7 miljoner kronor för projektet.

Det som nu gjorts är byte av konstgräs och fyllning, byte av och flytt av staket i planens norra ända, uppföra två skjutgrindar för passerande fordon, nya spelarbås, ny ljudanläggning, ny resultattavla, inköp av isolerad container för förvaring av föreningsutrustning, inköp av container för förvaring av utrustning för drift, uppsättning av skyltställningar för reklam och ny skyddssarg av reglar i nederkant av omgivande staket.

Projektet, som varit i gång 2015 – 2019, var budgeterat till 2,7 miljoner kronor och den totala kostnaden blev 2 762 709 kronor och underskottet 62 709 kronor ska regleras i årets bokslut.

Underskottet i projektet beror på att projektet utökades med att göra separata skylthållare för Värnamo Södras sponsorskyltar, istället för de som sattes på staketet, vilka föranledde att staketet gått sönder av vädrets makter.

Kommunfullmäktige beslutade att godkänna slutredovisningen av konstgräsplanen på Gröndal.

Taggar

Dela