Nyheter

Kommunpolis pratade bedrägerier

Nyheter Kommunpolisen Andreas Sjöqvist gästade SPF Bor-Rydaholms senaste månadsmöte.

Kommunpolisen Andreas Sjöqvist gästade SPF Bor-Rydaholms senaste månadsmöte. Arkivbild: David Alin

Måndagen den 3 oktober vällde 65 nya, gamla och eventuella medlemmar in på SPF Bor-Rydaholms månadsmöte i Sockenstugan. Nya medlemmar hälsades särskilt välkomna av grupp sex och ordföranden som sedan snabbt klubbade igenom dagens ärenden som bestod av information från styrelse och distrikt: flera cirklar som snart kommer i gång och olika satsningar i föreningen.

Innan dagens speciellt inbjudne gäst anlänt så fikade vi i vanlig ordning en god och gemytlig stund. Det fattas aldrig samtalsämne hos oss pensionärer för vi behöver prata av oss ibland….Snart upphör sorlet när vår kommunpolis Andreas Sjöqvist hälsas välkommen att hjälpa oss att inte bli nätbedragna. Det är många som blir lurade med falska sms, meil och besök. Man kan också bli av med betalkort och koder när vi tar ut pengar via automater, eller bli bestulen i staden om vi inte är väldigt uppmärksamma.

Bedragarna är ofta trovärdiga och trevliga vilket gör att vi i vår generation tror alla om gott!!! Andreas gav oss flera exempel på hur lätt det går att bli lurad. Men efter denna eftermiddag är det inte lönt att nätbedragarna gör sig  besvär med att lura någon SPF:are som varit med och lyssnat till denna intressanta information..

Efter en rungande applåd och fina blommor till Polisman Andreas delades vinsterna ut med hjälp av Nummerutropare Stellan Engholm!

Leif Nygren tackade gruppen som ordnat den trevliga em. innan den trevliga gemenskapen tog en ände, men den 7 november åker vi till Indien och Afrika med hjälp av bilder på djur!!!!

Text: Arvid Andreasson

Taggar

Dela