Nyheter

Kommunfullmäktige direkt

Nyheter I kväll sitter våra kommunpolitiker för att genomföra höstens första kommunfullmäktigemöte.

Hela Kommunfullmäktige fick utrymma kommunhuset vid en oanonnserad brandövning i dag.  [1/2]

Insatsledaren Jon Aldenklev berättade att kummunfullmäktige utrymde möteslokalen på 2 minuter.  [2/2]

Åhörarstolarna på fullmäktigemötet gapade till största delen tomma. De som sett fram mot att följa fullmäktige hemma vid datorn lär dock bli besvikna i kväll. Kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD) började nämligen mötet med att berätta att det är problem med direktsändningen. – Men det är inte ett problem här i huset, utan ett större problem, sa Miller.

Jörgen Skärin, (MP) hade sedan en interpellation om Värnamodagarna. – Tidigare år har det varit gratis buss till Värnamo under Värnamodagarna. Men inte i år. – Kommer kommunen att bekosta gratis bussar under kommande stadsfester, frågade Skärin.

Kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson hade svar på frågan.

– Tidigare år är det arrangören som bekostat dessa resor. I år valde arrangören av Värnamodagarna att inte ordna med dessa resor,. – Men jag har hört att arrangörerna redan nu planerar att återinföra bussarna till Värnamodagarna under nästa år, sa Johansson.

Azra Muranovic (S) hade sedan en fråga om Gummifabrikens öppettider, som ska ha tidigarelagts under sensommaren.

– Hans-Göran Johansson konstaterade då att verksamheterna i Gummifabriken slutar vid 21. Och att det fortfarande är möjlighet att komma ut ur Gummifabriken senare. Han konstaterade också att det är ett beslut som Gummifabriken själva fattat.

Ett medborgarförslag om att förbjuda muslimska böneutrop fick sedan kalla handen av fullmäktige och röstades ner.

Miljöpartiets motion om en motion – Handlingsplan för ett hållbart bisamhälle i Värnamo kommun fick också hårt motstånd och röstades ner. Detta trots att han fick bifall från Azra Muranovic (S).

Motiveringen är att binas framtid redan finns med i  den Grönstrukturplan som kommunen tagit fram.

Sedan gick brandlarmet och lokalen utrymdes.

Det var en oannonserad brandövning. Hela fullmäktige utrymde i ordnade former lokalerna. Enda komplikationen var när en rullstolsburen person skulle tas ner från andra våningen. Inledningsvis skulle detta göras med hissen. Men tämligen omedelbart insåg man att det är bättre att hjälpas åt med stolen nedför ordinarie trapp. Risken för elavbrott gör ju att man ska undvika hissar när brandlarmet har startat.

Britt-Marie Sellén Nilsson (S) redo för dagens kommunfullmäktige

Taggar

Dela