Nyheter

Kommunen uppmuntrar cyklister

Nyheter Mitt under länets klimatvecka och Europeiska trafikantveckan placerar Värnamo kommun ut positiva budskap för att uppmärksamma dig som cyklar.

  [1/2]

  [2/2]

Inrikes transporter står för stor del av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser och många av de bilresor som görs är kortare än fem kilometer.

– Vi vill passa på att uppmuntra lite extra till att välja cykeln framför bilen och stärka känslan hos de som redan cyklar. För det känns ändå rätt bra, eller hur? att vara en av dem som bidrar till hållbart resande och minskad trängsel i trafiken samtidigt som du får en stark och frisk kropp på köpet!, säger Martina Palm, miljöstrateg.

På vissa platser längs cykelvägar i Värnamo stad sitter det nu skyltar och klistermärken med positiva budskap. I Klevaliden står det skrivet med krita i asfalten.

Kan inte det här tolkas som klotter?

– Jo det kan det förstås, men den här gången främjar medlet ändamålet då det bara är tänkt att finnas där under klimat- och trafikantveckan. Det är skrivet i krita och kommer att regna bort. Skyltarna och klistermärkena kommer vi låta sitta uppe ett tag till, och de kommer att återanvändas på fler platser. Vi börjar så smått i Värnamo.

Källa: pressmeddelande Värnamo kommun

Taggar

Dela