Nyheter

Kommunen satsar på Fairtrade

Nyheter På måndag börjar årets World Fairtrade Challenge. Ett evenemang som säkert kan locka fikasugna med sinne för rättvisa lite extra.

Värnamo kommun stödjer Faitrade, för ett rättvisare behandling av de som odlar och producerar våra varor.

Under rubriken: Fairtrade Challenge 2018 – Världens största rättvisemärkta fika kommer nämligen Värnamo kommun att ställa upp på detta evenemang. Detta är tredje året som kommunen profilera sig lite extra på detta sätt.

Kampanjen, som är global vill sätta lite extra fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad vi tillsammans kan göra.
– Alla fikapauser, stora som små, är lika viktiga och gör skillnad, säger Martina Palm, hållbarhetsstrateg och kommunens representant i Fairtrade City Värnamos styrgrupp. Hon har registrerat kommunens frukostfika eftersom kommunen bara dricker Fairtrade-märkt kaffe och te.
Förra året deltog 2 miljoner människor från 20 olika länder i detta fikaevenemang.

I Jönköpings län blev Värnamo bästa kommunen.
Värnamo kommun skriver på sin hemsida om evenemanget:
Värnamo kommun blev diplomerad som en Fairtrade City 2016. Det innebär att kommunen har valt att aktivt arbeta efter Fairtrade Sveriges kriterier och krav på rättvis handel enligt ILO:s kärnkonventioner i offentlig upphandling, bedriva ett aktivt informationsarbete i kommunen så att det erbjuds Fairtrade-märkta produkter i butiker, på serveringar och arbetsplatser.

Så med start måndag är det bara att sätta igång att fika. Men kom ihåg att det ska vara Fairtrade.

Arkivfoto: Peter Magnusson

Taggar

Dela