Nyheter

Kommunen säljer 19 hektar till Garantell

Nyheter Vid kommunfullmäktiges sammanträde under torsdagskvällen godkände politikerna ett markanvisningsavtal inklusive optionsrätt och nyttjanderätt på 19 hektar mark för 12 miljoner

Kommunen äger i dag fastigheterna och en överlåtelse sker till Garantell. Marken är 190 000 kvadratmeter samt en framtida överlåtelse av det markanvisade området inbringar 12 250 000 kronor till kommunkassan.

Garantell ska bekosta och i samarbete med kommunen ta fram en ny detaljplan för markområdet och april 2021 beslutade samhällsbyggnadsnämnden om ett planuppdrag för det aktuella området. 

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C);
– 2001 startades Garantell. De har vunnit pris som Sveriges smartaste företag. Kunden sitter vid en dator och därefter produceras den i vår kommun, helt automatiserat. Marken är 19 hektar. Det är 40 fotbollsplaner. Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. 

I handlingarna finns beskrivit: ”Idag bedriver bolaget tillverkningsindustri inom sin egenägda fastighet Distributören 1 inom Sörsjö verksamhetsområde. Bolaget har över tid vuxit stadigt, och genomfört markförvärv och utbyggnationer löpande. Bolaget har under en tid framfört starka önskemål om att genomföra betydande investeringar i sin befintliga verksamhet och delvis nya verksamhetsgrenar. Bolaget är ytterst mån om att säkerställa sina framtida investerings- och tillväxtplaner på denna plats i Värnamo”.

Kommunfullmäktige var eniga och gav Garantell klartecken.

19 hektar bakom nuvarande anläggning

Taggar

Dela