Nyheter

Kommunen säger upp avtalet med Folkets Park

Nyheter Folkets Park i Värnamo kommer allt närmare en  hel eller delvis avveckling. Fastighetsägaren och markägaren, Värnamo kommun säger nu upp avtalet med föreningen Folkets Hus och Park upa och Stiftelsen Folkets Park.

Anledningen är att kommunen vill omförhandla avtalet.

Orsaken till detta är att Folkets Park, enligt kommunen, är bästa platsen för att bygga en ny idrottsanläggning till skolorna. Dessutom hänvisar kommunen till att det är en besvärlig trafiksituation på området.
– Nu tar vi ett samlat grepp och försöker lösa båda problemen. Därför vill vi omförhandla avtalet med stiftelsen, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande på kommunens hemsida.

Lennart Stockhaus är ordförande i Folkets park-föreningen.

Han blir förvånad över Hans-Göran Johanssons utspel.
– Vi ska ha ett möte med kommunen den 16 januari, där vi skulle få information om planerna med den nya detaljplanen.
– Att kommunen nu säger upp kontraktet och vill omförhandla det kommer som en överraskning, säger Stockhaus.
Till Värnamo.nu har han tidigare berättat att föreningen har gett förslag till annan lösning för kommunen och att kommunen i stället borde satsa på att renovera anläggningen.

– Det verkar ju nästan vara en medveten strategi från kommunen, som är fastighetsägare, att inte sköta underhållet, sa Stockhaus då.

Han tycker också det är märkligt att uppsägningen av avtalet kommer just nu.

– De har ju haft hela hösten på sig att informera oss.

– Nu går de ut på sin hemsida med informationen, innan de pratat med oss som berörs av avtalet, säger Lennart Stockhaus.

Taggar

Dela