Nyheter

Kommunen om domen: ”Ett kvitto på att vi har gjort rätt bedömning”

Nyheter Värnamo kommun kommenterar delsegern för att få bort plastberget i Bor.  

Värnamo kommun kommenterar delsegern för att få bort plastberget i Bor. Bild: David Alin

I går berättade vi att mark- och miljödomstolen ger Värnamo kommun rätt och dömer Dala Indutek som äger plastberget i Bor att betala ett vite till kommunen på 50 000 kronor.

Med anledning av beskedet tog vi kontakt med Värnamo kommun för att få deras syn på beskedet.

– Att vitet döms ut ser vi som ett kvitto på att vi har gjort rätt bedömning och följt formella krav på innehåll i ansökan om utdömande, skriver Carina Tenngart Ivarsson, förvaltningschef på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Bolagets vd har tänkt att överklaga domen till mark- och miljööverdomstolen. Vad tycker ni om det beskedet?

– Vi har inga synpunkter på om beslutet överklagas. (Det är dels en rättighet och dels det naturliga sättet för rättsläget att utvecklas.)

I intervjun med P4 Jönköping berättar bolagets vd att det förs samtal med två olika plastföretag som kan tänka sig att ta hand om plasten men dessa vill enligt uppgifter inte betala för transporten, som kan kosta uppemot 2,5 miljoner kronor. Hur ser du på plastbergets framtid?

– Vår förhoppning är att företaget kommer att hitta en lösning.

LÄS MER:  Nya beskedet om plastberget: Ägarna ska betala böter
Taggar

Dela


1 reaktion på Kommunen om domen: ”Ett kvitto på att vi har gjort rätt bedömning”

Man kan tycka att intresseorganisationer som Svensk plaståtervinning och plastproducenter såsom plastleverantörer, plastföretag åläggs att inrätta en fond eller försäkring som ersätter vid miljötvister med plastavfall. Då återvinning som klart uttalas skall ske i plastens livscykel om platsorganisationen får uttala sig. Metall återvinning fungera nått så när eftersom marknaden har ett värde på skrot men plast skulle sätta ett återvinningsvärde på marknaden med ca 5-10 kr/kg då skulle vi inte ha några problem med plastavfall. Då kanske det skulle bli attraktivt att stjäla 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *