Nyheter

Kockarnas kock på Vandalorum

Nyheter Kockarnas kock. Inte bara en gång, utan tre gånger har Leif Mannerström fått ta emot den prestigefyllda titeln från sina svenska kollegor.

Leif Mannerström lockade en stor publik till lunchföreläsningen på Vandalorum i dag.  [1/17]

Museichefen Elna Svenle hälsade alla välkomna till Vandalorum.  [2/17]

Leif Mannerström och Jesper Aspegren bjöd på en underhållande föreläsning om mat.  [3/17]

Aspegren visade sig ha gott om humor.  [4/17]

Publiken trivdes.  [5/17]

Cirka 200 gäster kom till föreläsningen.  [6/17]

Besökarna fick äta en lunch som var designad av stjärnkocken Mannerström själv.  [7/17]

– När jag låg på sjukhus så rungde Mick Jagger och frågade hur jag mådde, sa Mannerström.  [8/17]

– Hör ni där bak, frågade Aspegren.  [9/17]

Vandalorums lunchföreläsningar har blivit populära.  [10/17]

Åhörarna fick bland annat veta att ordning och reda i köket är mycket viktigt.  [11/17]

Förväntansfulla åhörare.  [12/17]

Nästa lunchföreläsning på Vandalorum är i februari.  [13/17]

Mannerström berättade om kändisar han träffat och lagat mat till.  [14/17]

Många Värnamobor kom till Vandalorums lunchföreläsning i dag.  [15/17]

– Det är är snudd på publikrekord, sa Elna Svenle.  [16/17]

Kocken själv signerade sina bäcker efter föreläsningen.  [17/17]

I sitt digra cv har han också en stjärna i Guide Michelin.
Inte konstigt att det i princip blev publikrekord när Vandalorum arrangerade sin lunchföreläsning i dag.
Men innan föreläsningen började fick åhörarna möjlighet att äta en lunch på Syltan, en lunch som var signerad av stjärnkocken själv.

Med sig i bagaget, eller upp på scenen var det tänkt att stjärnkocken skulle ha journalisten Brott-Marie Mattson. Nu blev det inte så, eftersom hon fick lämna återbud med kort varsel.
Så när museichefen Elna Svenle hälsade Mannerström välkommen uppå på scenen så fick hon samtidigt hälsa tv-profilen Jesper Aspegren välkommen.

Resultatet blev en föreläsning, fylld av humor och med mycket goda matråd.
De drygt 200 åhörarna fick höra många spännande historier om Mannerström liv som stjärnkock.
Bland annat om hans äventyr som kringresande kock i Frankrike under ett par intensiva månader i början på 70-talet.

Det var efter den resan som han öppnade sin första krog i Sverige. En krog med tydliga influenser från det franska köket. Jesper Aspegren å sin sida hade också mycket att dela med sig till publiken. Framförallt en göteborsk humor, trots att han själv är skåning.

Under sin föreläsning slog också Leif Mannerström ett slag för ett ämne som han verkligen brinner för.
Det gällde maten till de äldre, som han ansåg kan bli mycket bättre än vad det är i dag på många ställen.
Som exempel på verkligen dålig mat nämnde han ett ställe som han besökt, som serverade skämt fläskkött till de äldre.
– Jag åkte tillbaka dit och lagade en riktig god middag till pensionärerna, sa Leif Mannerström.

Taggar

Dela


Lämna ett svar