Nyheter

Knivattack nära Annie Lööf – kvinna dödad

Nyheter Strax före klockan 14.00 gick en man under Almedalsveckan i Visby till attack med kniv mot en kvinna. Alldeles i närheten skulle Centerledaren Annie Lööf hålla en presskonferens och hennes säkerhetsvakter satte henne direkt i säkerhet och träffen ställdes in. Hon ska dock hålla sitt tal i Almedalen som planerat klockan 19.00. Uppdaterat klockan 17.30 och 23.00.

– Vi bildar oss nu en uppfattning av läget och vi står i nära kontakt med polisen, säger Almedalsveckans verksamhetsledare Mia Stuhre.

Region Gotland och Almedalsveckan stänger av infarten till Donners plats för alla fordon förutom polis och räddningstjänst.

– Det här är ytterst allvarligt och fruktansvärt. Region Gotland och Svenska kyrkan välkomnar människor som är oroliga att komma till Visby domkyrka. Där finns samtalsstöd om man vill prata om det som har hänt, säger Mia Stuhre.

Den aktuella kvinnan verkar ha fått allvarlig skador. Mannen som utförde dådet greps omgående av poliser som fanns i närheten. Manenn som är kring 30 år är misstänkt för mordförsök.

Uppdaterat: Kvinnan som skadades och som senare avled var Ing-Marie Wieselgren, 64, nationell samordnare för psykiatrifrågor hos SKR, Sveriges Kommuner och Regioner.

 

Den aktuela platsen i Visby tidigare under veckan då det var ett annat evenemang här. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela