Nyheter

Knarkbrott, rattfylleri och snatteri i Värnamo

Knarkbrott, rattfylleri och snatteri i Värnamo

Nyheter Polisen har haft det ganska körigt i Värnamo polisområde denna helg. Färdigkört, i alla fall för ett tag  är det nog för en del bilister som polisen påträffade under helgen.

Även bortsett från skjutningar och mordförsök så har polisen haft en hektisk helg i Värnamo kommun. Arkivfoto

Nittio minuter in på lördagsdygnet påträffades en narkotikapåverkad man i centrala Värnamo. Efter provtagning är han nu misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Fem timmar senare fick polisen in en anmälan från ICA Kvantum i Värnamo. En 75-årig man, boende i Värnamo var orsaken till anmälan. Mannen hade plockat med sig varor för 600 kronor som han försökte stjäla. Han ertappades dock och har nu vissa efterräkningar att vänta.

Vid 16.30-tiden på lördagen hamnade en personbil i vajerräcket på E4:an, utanför Värnamo. Två personer befann sig i bilen. Båda ska ha klarat sig utan allvarligare skador.

Under lördagen påträffades också två narkotikapåverkade ynglingar av Polisen. De båda uppehöll sig på Doktorsgatan när polisen kom på dem. Duon fick lämna prover och är misstänkta för narkotikabrott.

Klockan 23.15 greps en man i 30-årsåldern av samma anledning. Han befann sig då på Halmstadsvägen. Mannen är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Efter 12-slaget på natten inkom det en anmälan om en plånboksstöld på Harrys i Värnamo. Okänt om plånboken innehöll kontanter eller andra värdesaker.

Tvärstopp blev det för en 18-åring från Gnosjö som körde påverkad vid Ljusseveka i Värnamo. När polisen såg honom så kom han körande med punktering. En hjulet rullade då på fälgen. Färden gick upp på en trottoar och avrundades sedan mot ett träd.

Polisen konstaterade att ynglingen var rejält påverkad. I bilen hittade polisen dessutom narkotika. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av narkotika.

Ännu en påverkad man påträffades sedan på Träffgatan i Värnamo. Det var strax efter 21.00 som mannen påträffades. Han fick lämna prover och är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

En annan 18-årig bilförare skulle sedan stoppas av polisen. Av okänd anledning valde bilföraren att inte stanna, utan han försökte köra ifrån polisen. Något som var dömt att misslyckas, vilket föraren ganska snart insåg och han stannade bilen. Polisen kunde då konstatera att föraren var påverkad av vad som misstänks vara narkotika. Polisen påträffade dessutom en kniv i bilen, vilket resulterade i att föraren också är misstänkt för brott mot knivlagen.

I dag på morgonen fick polisen in uppgifter om ett inbrott på Silkesvägen. Där har en eller flera tjuvar tagit sig in i lokalen genom taket. Där finns i nuläget ingen uppgift över vad som stulits.

Arkivfoto

 

Taggar

Dela