Nyheter

Klevshultsföretag växer och köper nytt hyvleri

Nyheter Idag blev det klart - Ture Johanssons Trävaror köper hyvleri i Vrigstad

– Grunden till köpet är att vi har vuxit mycket i våra dotterbolag och likaså på Tenhults impreningsverk. Kunderna efterfrågar norrlandstrall för att få bättre kvalité. Vi har tre hyvellinjer i Klevshult och vi känner att vi har pressat för fullt och trenden pekar enbart uppåt, så vi valde att köpa till ett hyvleri, berättar Calle Johansson på Ture Johanssons Trävaru i Klevshult.

Calle berättar att man har tittat på att investera i Klevshult men när hyvleriet i Vrigstad kom ut på försäljning slog man till direkt. I Vrigstad finns två hyvlar och där går det igenom ungefär 40 000 kubikmeter virke per år.

– Vi har gjort klart affären precis, men vi har fått mycket positiva signaler. Företaget vi köpte av skulle montera ner hyvleriet och flytta det till Lettland, men vi valde att köpa det istället och behålla produktionen i Vrigstad, säger Calle Johansson.

– Jag och Per, som ansvarar för Tenhults Impregneringsverk, var i Vrigstad igår och inventerade hyvleriet och pratade med all personal. Finns en del personal som fått jobb på annat håll, men väljer nu att stanna kvar istället, vilket är mycket positivt, säger Markus Jonsson som kommer att bli VD i Vrigstad.

Ture Johanssons Trävaru AB, som startades 1950, sågar och hyvlar årligen 90 000 kubikmeter. 60 medarbetare finns i Klevshult och nu kommer man att utöka personalstyrkan med ett 10-tal i och med Vrigstad. 20 långtradare med virke anländer till Klevshult dagligen med virke som har växt inom fem mils radie från orten. Med tillkommande kapacitet i Vrigstad kommer bolaget ha möjlighet att hyvla mer än den dubbla. Mitten av augusti tar Ture Johanssons trävaror över driften på nya hyvleriet i Vrigstad.

Nöjd företagsledning på virkesbänken

Markus Jonsson, Per Collen och Calle Johansson är nöjda idag efter köpet av hyvleri i Vrigstad

Taggar

Dela