Nyheter

Klättrar i ranking: ”Vårt arbete ger resultat”

Nyheter Företagsklimatet i Värnamo kommun blir bättre. Det visar Svenskt Näringslivs årliga ranking av det lokala företagsklimatet. – Hårt arbete ger resultat, säger regionchefen Anna Gillek.  

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2024 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från drygt 32 000 företagare och till en tredjedel av statistiska faktorer från SCB och UC.

På onsdagsmorgonen presenterades årets ranking. För andra året i rad har Vaggeryds kommun bäst företagsklimat av alla kommuner i Jönköpings län. Störst förbättring i länet gör Värnamo kommun som klättrar 49 placeringar, från plats 114 till plats 65.

– Hårt arbete ger resultat! När vi i våras presenterade de betyg företagen i Värnamo kommun gett kommunens företagsnära arbete så såg vi hur de i nästan alla delfrågor gav ett bättre betyg än föregående år. Framför allt att betyget på det sammanfattande omdömet på företagsklimatet i kommunen gått upp med hela 0,3 betygspoäng. Nu ser vi också att det gett resultat i den ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner vi sammanställer. Värnamo klättrar hela 49 placeringar till plats 65. Det känns som att kommunen återigen kommit närmare företagen i kommunen och att företagen ser och uppskattar det arbete som nu görs i de företagsnära frågorna. Jag tycker det känns fantastiskt bra för företagen i kommunen att de känner att en positiv förändring skett och att de nu är mer nöjda än på flera år och nu ser vi fram emot att denna positiva anda håller i sig, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Resultaten av undersökningen visar att nästan 70 procent av företagen i Värnamo kommun upplever ett bra företagsklimat, något som speglar det pågående arbetet med att stärka samarbetet med näringslivet.

— Det är glädjande att se att vårt arbete ger resultat. Vi fortsätter att satsa på dialog med företagen för att kunna skapa förutsättningar för ett välmående och växande näringsliv, säger Tobias Pettersson (M), kommunstyrelsens ordförande till Värnamo kommuns hemsida.

— Dialogen är avgörande för att vi som beslutsfattare ska kunna göra insatser som utgår ifrån företagens utmaningar och leder till ett bättre företagsklimat med fler och växande företag i hela kommunen.

Näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C) tillägger:

— Samarbetet med näringslivet är nyckeln till fortsatt framgång. Vi arbetar med detta med högsta fokus, strategiskt och långsiktigt, och vi är stolta över att se förbättringar i undersökningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *