Nyheter

Klartecken för utbildningar

Nyheter Fastighetsingenjör, produktionsutveckling och specialistundersköterska. Campus Värnamos utbildningskatalog bjuder på gammalt och nytt.

Niclas Stensson, Campus Värnamo. Arkivfoto

Energieffektivisering, hållbarhet, automation, maskininlärning, hälsofrämjande arbete och välvärdsteknik. Det är ämnen inom yrkeshögskoleutbildningarna fastighetsingenjör, produktionsutveckling respektive specialistundersköterska. Tre utbildningar som Myndigheten för Yrkeshögskolan har beviljat statsbidrag till. Samtliga utbildningar startar till hösten.

– Jag är både stolt och glad att Campus Värnamo fortsätter att få fler yrkeshögskoleansökningar beviljade än riket och kan erbjuda behovsstyrd utbildning till regionen, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg hos Campus Värnamo.

Fastighetsingenjör och produktionsutveckling är yrkeshögskoleutbildningar som Campus Värnamo bedrivit under många år med tekniska högskolan i Jönköping som huvudman. Båda utbildningarna har fått förnyat förtroende att fortsätta ytterligare tre utbildningsomgångar med nytt och utvecklat innehåll. Produktionsutveckling kommer att genomföras i samarbete med Campus Ljungby, Epic i Växjö och Yrkeshögskolan Jönköping. En nyhet inom utbildningen är kurser inom digitalisering och AI (Artificiell intelligens) för att stödja den pågående utvecklingen inom automation inom industrin.

– En stor del av vår produktion är automatiserad och för att kunna fortsätta utveckla detta är det väldigt viktigt att ha utbildad personal på plats, säger Mateo Condric på Thule Sweden AB.

En helt ny utbildning är specialistundersköterska, inriktning äldre och välfärdsteknik. Det är en tvåårig utbildning som går på halvfart och som ges på distans med träffar i Värnamo, Oskarshamn eller Vimmerby.

– Det är vår samarbetspartner Nova i Oskarshamn som är ansvarig utbildningsanordnare. Det finns ett stort behov av att införa välfärdsteknik inom omsorgen vilket kan ses både som ett stort stöd och en stor utmaning och som kräver fördjupad kunskap hos undersköterskor, säger Henrik Rosenqvist, marknadskommunikatör på Campus Värnamo.

Källa: Pressmeddelande från Campus Värnamo

Taggar

Dela