Nyheter

Klart med kulturpristagarna 2019

Nyheter Nu är det klart vilka som får ta emot Värnamo kommuns kulturpris 2019. Det är en välkänd trio som i år får dela på utmärkelsen.

Martin Kagemark.  [1/3]

Stefan Bennedahl.  [2/3]

Peter Nord.  [3/3]

• Martin Kagemark: En etablerad musikalartist och han turnerar flitigt med sin egen grupp Schlagerfeber. Nu får han Värnamo kommuns kulturstipendium 2019.
– Det värmer mycket när man får positiv och fin uppskattning från sin publik. Det värmer ännu mer när det kommer från sin hembygd. Det är med stolthet jag tar emot det här stipendiet, säger han.

• Stefan Bennedahl: Som har har en livslång gärning som konstnär och han jobbar gärna i stengodslera. På senare år har han fått stor uppmärksamhet för sina bidrag till Liljevalchs vårsalong, senast med sina skulpturer i stengodslera föreställande De aderton i Svenska Akademin.
– Syftet med min konst är att åskådliggöra rådande maktstrukturer samt det omöjliga i att förstå vad det innebär att vara en människa, säger Stefan Bennedahl.

• Peter Nord: Peter Nord jobbar halvtid som musikansvarig på Glädjekällan. Andra halvan skriver han musik hemma sin studio i Forsheda. Han skriver mycket för den japanska popmarknaden där han haft hela 13 listettor, men han har även skrivit låtar åt hela svenska dansbandseliten. Han har ca 200 låtar utgivna och har del i 13 guldskivor och tio platinaskivor. – Överraskande att få detta pris och erkännande. Verkligen kul att någon nominerat mig och att nämnden röstat på mig, säger Peter Nord.

Förra året fick tre kvinnor kulturstipendiet, men i år blev det alltså tre män som kulturnämnden valde ut bland alla nominerade.
– Det är lika roligt varje år när vi går igenom nomineringarna att se att det finns så många duktiga personer med anknytning till vår kommun som arbetar med kultur på olika sätt. Det är ett svårt men inspirerande arbete att välja bland alla nominerade, men efter en omröstning i nämnden stack dessa tre ut, säger kulturnämndens ordförande Eva Törn.
Kulturstipendierna kommer att delas ut vid en ceremoni i Gummifabriken under hösten.

Taggar

Dela