Nyheter

Karlssonbuss byter ägare

Nyheter Ett av Sveriges största familjeägda bussföretag, Karlssonbuss i Vaggeryd, byter ägare. Bolaget har köpts av det kanadensisk-brittiska investmentbolaget CBRE Caledon Capital Management Inc. Familjen Karlsson behåller en mindre aktiepost i koncernen.

Arkivfoto

Karlssonbuss etablerades 1949 i Småland och har sin huvudsakliga verksamhet i upphandlad trafik för regionala kollektivtrafikmyndigheter och för skoltrafik. Bussflottan uppgår i dagsläget till 171 bussar.

– Vi är entusiastiska över att bli partners med CBRE Caledon. Vi har sökt efter en partner som kan hjälpa oss att bygga upp Karlssonbuss till en ledande bussoperatör i Sverige och att utveckla våra kapacitet inom eldrivna fordon. CBRE Caledon är en idealisk partner genom deras erfarenhet inom hållbara transporter och deras engagemang för en grönare transportinfrrastruktur, säger Andreas Karlsson, VD för Karlssonbuss.

Andreas Köttering, chef för europeisk infrastruktur vid CBRE Caledon säger att man har förvärvat ett företag som inte är konjunkturberoende och med låg risknivå tack vare befintliga trafikavtal.

– Med en ambition att gå över till hybrid- och bränslecellsdrift kommer vi att driva ett hållbart trafikföretag i linje med vårt mål att vara ett fossilfritt företag , säger han. Vi ser fram mot att ta över detta framgångsrika företag och lyfta det till nästa nivå genom att investera och dra fördel av framtida trafikupphandlingar och en fragmenterad bransch.

– Vi räknar med att de långsiktiga avtalen med regionala kollektivtrafikmyndigheter kommer at ge våra investerare förutsägbara kassaflöden och en stabil avkastning i en marknad med potential för tillväxt, tillägger Stephen Dowd, investeringschef inom privata infrastruktursatsningar vid CBRE Caledon.

Källa: Bussmagasinet.se

Taggar

Dela