Nyheter

Källman: Viktigt med samverkan

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Carina Källman (M)

Carina Källman (M), ledamot i kommunfullmäktige, svarar: 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Min första tanke om vad som är viktigt är samverkan. Samverkan är att bry sig. Att engagera sig. Att vilja se en bredare lösning oavsett vad det gäller. Samverkan mellan vår region och ute i våra kommuner är viktig då det ger tillväxtresultat. Samverkan mellan våra kommunala nämnder för att erbjuda våra skattebetalare och invånare det bästa vi kan skapa. 

 I Värnamo vill jag se en fortsatt tillväxt och ett levande attraktivt företagande, litet som stort. Alla är behövda.  Arbetslinjen är det viktigaste vi har! Och för en bra arbetslinje så behövs kompetensförsörjning, satsning på utbildning och utbyggt boende.

Vi vill locka många att bosätta sig i vår kommun och en bra väg dit är att ha brett utbud av nöjen, kultur, matupplevelser och vacker natur- allt för att skapa bra fritidsaktiviteter och det kan vi erbjuda i en kommun som är strategiskt rätt i sin geografiska placering och som dessutom är en vacker bygd.

Att skapa välmående är en viktig del i vår välfärdsutmaning. Vi vill fortsätta erbjuda äldreomsorg och hälsovård , skola som våra invånare känner sig tilltalade av. Ha en ambition att erbjuda just så individuellt som man vill ha det. Så bemötande som man vill att det ska vara. Att integreras och att bli integrerad i vårt samhälle. Att vilja  hjälpa till, för välfärd skapas av oss alla. Du och jag. Ett vi. Som samverkar. Jag som fritidspolitiker är bara en liten del i detta, men som kan gå före och skapa långsiktighet i vart vi ska. Hur vi ska, det hjälps vi åt med. 

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Självklart ska vi som kommun vara självstyrande i sista änden. Därför är vi alla invånare så viktiga hörnstenar i att bli en bra kommun. 

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Jag kommer att ställa mig till förfogande på både kommun och regionnivå inför nästa val. Nomineringsprocessen och slutligen mina väljare avgör den saken. 

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat:

Centerpartiet 10 mandat
Liberalerna 2 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Moderaterna 8 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 15 mandat
Sverigedemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar

Dela