Nyheter

Julkalendern: Det gyllene ögonblicket

Nyheter I dagens lucka berättar David om fotots ädla konst.

Årets julkalender har i mångt och mycket kretsat kring minnesvärda ögonblick med glimten i ögat. I dagens lucka går jag från minnesbilder till bilder.

Som fotograf får du chansen att föreviga ögonblick. Att beskriva händelser i text är en sak, men det är något helt annat att få trycka på avtryckaren och bildsätta en händelse. Jag själv fann passionen till fotandets ädla konst för tolv år sedan när jag började plugga till multijournalist på Ädelfors folkhögskola. Passionen har lett mig in i nya bekantskaper, nya intressen och inte minst hela vägen till uppdraget som officiell fotograf för Alive festival, Borlänges nya musikfestival. Få saker är så underbara som att plocka fram min Canon med teleobjektiv, ta plats i ett fotodike och få måla världen på mitt eget sätt, men nog pratat om mig.

Foto handlar om tajming: det krävs en konstnär för att fånga de där ögonblicken. Av den anledningen bjuder jag er i dag på 100 perfekt tajmade bilder som får dig att kolla en extra gång. Kika in på länken nedan och njut!

100 perfekt tajmade foton som får dig att titta två gånger

Så här möter man ofta mig: lugn och fokuserad till fullo, vare sig det är i ett fotodike, på racingbanan eller i naturen. Bild: DA Photo

Taggar