Nyheter

Jubilerar i nya lokaler – bjuder in till öppet hus

Nyheter I morgon lördag är det dags för marsmötet, årets första marknadsdag i Värnamo stad. I samband med arrangemanget firar Apladalens Trafikskola ett år i sina nya lokaler på Storgatan i Värnamo.

Josef Sandberg ser fram emot morgondagens öppet hus-arrangemang.

– Vi har öppet hus med grillning, bjuder på kaffe och så vidare, säger trafikläraren Josef Sandberg. 

Josef Sandberg summerar ett bra år i de nya lokalerna.

– Personalen trivs bra och kunderna tycker att det är trevlig här. Vi har ökat vår omsättning och har genom det kunnat anställa två nya trafiklärare, Jonas Wendefors och Ismet Imsirovic, så det bådar gott för framtiden. 

En av anledningarna till den ökade omsättningen tror Josef Sandberg har att göra med coronapandemin. 

– Vi fick mer att göra när pandemin kom. Folk kunde inte åka utomlands på samma sätt, utan i stället satsade de på körkort. Vi upplevde ett uppsving i samband med den perioden. 

Den nyanställde trafikläraren Ismet Imsirovic ser fram emot sin nya utmaning.

– Det bästa med det här arbetet är att få träffa nya människor och att få hjälpa till och få vara med på deras resa. Många drömmer om att få körkort, så det är kul att få vara med och hjälpa dem att få förverkliga drömmen, säger han.

Med nytillskotten i verksamheten ser Josef Sandberg ljust på framtiden. 

– Vi är jätteglada över att ha de här nya människorna i verksamheten. Vi är ett bra gäng som drar åt samma håll, så jag tror att det blir bra resultat. 

Från den 1 april blir det återigen mer ruljans i lokalerna. Då upphäver Transportstyrelsen de tillfälliga reglerna för digitala teori- och introduktionskurser, vilket innebär att körskolan åter kan erbjuda fysiska träffar. 

– Det har varit en väldigt arbetsam period där vi har behövt ha en trafikskolelärare och en person som har skött tekniken på plats samtidigt. Det vi har sett under de sista åren är en ökad närvaro på introduktions- och teoritillfällena, så det är positivt att vi åter kan erbjuda den möjligheten.

Taggar

Dela