Fler annonser

Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag handlar den om bland annat om Kent, Flemming och Mulligan.

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Kent, Flemming och Mulligan

Stämmer det verkligen att filmen ”När lammen tystnar” på danska heter ”När laemmen holdt sin kaeft”?

Här finns det alltså bloggare, influencers, vloggare och annat löst folk som drar in en ansenlig mängd cash. För egen del får jag en faktura på 245 riksdaler om året från Internetservice AB för att få driva den här bloggen. Frapperande. Vad gör jag för fel? Funderar på att öppna upp #backabloggen så jag kan fortsätta ordbajsa ett par år till.

Mer Danmark; för visst är man lite nyfiken på hur läget på de rödvita förskolorna är sedan det infördes krav på att det måste vara minst två meter mellan barnen. Spontant vill jag noga skicka både handhjärta och styrkekram till de danska dagispedagogerna. Här en liten scen hur det skulle kunna låta på förskolan Pölse i utkanten av Ålborg. Medverkande är pedagogen Birgitte (B) och kidsen Flemming (F) och Preben (P).

B: – For helvede man, icke sitte halvtreds, firs, tredive, tres, halvfjerds, halvfems centimeter fraen varandre! Det skall vare to meter, Flemming och Preben!

F: – Holdt din kaeft, Birgitte. Preben stjaele  ju min Tuborg.

P: – Hver gang.

Ja, ja. Kämpa.

Nu är jag ingen läkare men spontant känns Mr Trumps idé att injicera desinfektionsmedel invärtes för att på så sätt bli kvitt Corona som en utomordentligt usel idé. Eller?

Och igår backade presidenten i The United States of America från förslaget och menade att han bara var sarkastisk. Jodåsåatte.

Den stora räddningen från det totala förfallet i dessa tider är padel. Amen.

För vissa är golf the shit men för egen del valde jag att begära utträde ur fina Hooks GK inför den här säsongen. Ett beslut helt grundat på mitt allmänna välbefinnande. Med ett snitt på fem rundor/säsong och där varje runda i sig gav upphov till ett själsligt haveri de luxe var det bara att fälla in vingarna och hänga upp slipsen. Här en liten lista på uttryck i golfens värld som jag aldrig riktigt förstod:

* Är det Mulligan? (Här tittade jag mig omkring i sällskapet och undrade vem i hela helsefyr Mulligan är som dessutom ska börja slå?).

* Flyg, flyyyyg, flyyyyyyg! (Någon form av högljutt stridsrop till bollen för att den ska flyga längre. Då bollen i sig är ett dött ting lär dylika uppmaningar ha ringa betydelse).

* Sitt, sitt, siiiiitt! (Någon form av högljutt stridsrop till bollen då den ska flyga kortare. Då bollen i sig är ett dött ting lär dylika uppmaningar ha ringa betydelse).

* Ingen kommer ihåg en fegis! (När spelaren ifråga får feeling och istället för att spela säkert gör ett modigt (läs felaktigt) val som i nio fall av tio syns i scorekortet på ett icke alls gynnsamt sätt).

* Har du linjen? (Öh, vänta. Peg, penna, kikare och bollar lade jag i bagen. Men var f-n gjorde jag av linjen?).

* Oh, Tiger line! (Golfen ligger i sanning sked med djurriket; ety det är eagle; birdie, albatross, fan och hans moster till höger och vänster. Och nu ropas det plötsligt på tigrar. Oj voj).

* Är den klar? (Inte en aning. Bättre om bollen gör som små barn; ropa ”jag är fääääärdig!”, så minimeras eventuella missförstånd).

Anno 2020 fyller HV71 50 år och SIK barrar 30. Det kommer naturligtvis inte gå obemärkt förbi. Satt härförleden på min kammare och tänkte tanka de trettio bästa sikarna genom alla tider. Men det är i sanning en grannlaga uppgift. Här behövs input och hjälp från idel ädel innebandyadel bestående av Höga slott-Söderberg, Runnö, Maaatin, Daniel Svensson, Hill och några till. Hit me.

Göte-la-Borg mailar:

– Jag får inte te glöden!

– Du får la enna ringa ett kol-center.

Tackar.

På tal om att det olämpliga i att gå loss på diverse desinfektionsmedel…(sex minuter humorklassiker).

https://www.youtube.com/watch?v=VYJkXeqCjDA&list=RDVYJkXeqCjDA&start_radio=1&t=0

Ta hand om er.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela