Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar om HV 71 – del 2

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag handlar den om HV 71 del 2

HV 71, HV 71 och HV 71 (Del 2)

Anton Wedin, en spelare i HV som Jonas tror på

Truppen synad i sömmarna i del 1 och nu vänder vi blicken mot ledarstaben. Efter fyra säsonger som assisterande tränare blev, icke alls oväntat, Nicklas Rahmbefordrad till ny huvudcoach av sportchefen Johan Hult. Vad innebär då den förändringen? Well, känslan är att tonläget och den allmänna kravbilden skruvas upp både ett och två varv. Mr Rahm har i sin roll som assisterande varit oerhört noggrann med detaljer samtidigt som han inte har varit rädd för att låta topplocket flyga både en och två gånger (tänk Johan Lindbom, fast precis tvärtom). Och i min bok är det precis den form av ledarskap HV behöver just nu. Känslan är att det måhända varit lite för bekvämt att vara spelare i HV 71 senaste säsongerna; man tjänar bra, det är mysigt och ombonat och supportrarna  är överlag tämligen trogna sitt lag och utrustade med ett stort tålamod. Nya vindar lär blåsa vid Vätterns södra strand och det ska bli oerhört intressant att följa.

Ännu ett nytt ansikte i HV-båset är sidekicken Stefan Nyman vars ansvarsområde är backsidan. Nyman var en jagad man av flertalet SHL-klubbar inför säsongen och det allmänna omdömet ger vid handen att det är en av landets skickligaste backtränare som tagit plats i båset. Intressant, sa Bull.

I övrigt är det bekanta ansikten då både Jonas Holmström (ass tränare) och William Rahm (målvaktstränare) finns kvar i staben.

Summa summarum en kvartett som utstrålar både kompetens och modernt ledarskap. Ra(h)mstarkt.

Betyg: 4

Oj voj. Det var icke uppskattat av alla när eder bloggare endast satte en trea i betyg på Jonas Gunnarsson och Simon Önerud. Kalmera er vänner, kalmera er. Smaken är bekant som baken. Delad.

Hur går det här då?

Jag har de senaste säsongerna inte varit helt imponerad av Hults lagbygge men inför den här säsongen infinner sig en tämligen trivsam känsla. Säsongens trupp känns lite rappare, lite elakare, lite fräckare och lite yngre. Kort sagt, det har skett en uppgradering och laget känns byggt på det sätt som ett lag ska vara konstruerat för att passa in i dagens moderna ishockey med hård press och snabba spelvändningar. Laget är i min ringa mening en trovärdig contender till Le Mat.

Säsongens…

Poängkung: Lias Andersson. Med Anton Wedin som runner-up och Alexander Bergström på bronsplats. Fyra? Johannes Kinnvall.

Junis: Emil Andrae och Zion Nybeck. Välj själva. Men båda dessa unga herrar kan få ett genombrott monumentale.

Frågetecken: Axel Holmström. I stora stycken en högst medioker säsong 19/20. Bättre förberedd och skadefri nu?

Snackis: Power play. Har varit något av ett sorgebarn senaste säsongerna men lagom till jul förra säsongen vände allt. Och i dagens trupp finns det en ansenlig mängd spelare som kan sätta power play-specialist på visitkortet. Lias Andersson, Kinnvall, Bergström, Wedin und so weiter. HV kan de facto få ett pp som landar in på 26–27 %. Amen.

Buse: Njae. Har svårt att urskilja någon uttalad buse men nye Niklas Arell kommer förmodligen att besöka syndabåset på någorlunda regelbunden basis.

Största möjliga tysssstnad: Tomma arenor är ungefär lika upphetsande som analklåda och restskatt, men här gäller det att gilla läget och hoppas att C More tänkt till och ger oss tittare en väl genomtänkt upplevelse.

Och så här slutar det:

1. Färjestad

2. Luleå

3. HV 71

4. Frölunda

5. Rögle

6. Örebro

7. Skellefteå

8. Växjö

9. Brynäs

10. Linköping

11. Djurgården

12. Leksand

13. Malmö

14. Oskarshamn

Final: Färjestad vs HV 71.

Tävling: Vem där? Nedan följer ett utdrag av en specifik spelares karriär. Maila ert svar till nedanstående adress. En vinnare erhåller tre triss. Lycka till!

94-95 HPK 49 30 + 25 55

95-96 HV71 40 31 + 24 55

96-97 Los Angeles Kings 67 16 + 11 27

 

Sådärja. Därmed var två delar avklarade och undertecknad kan därmed slå fast att HV 71 berör. Precis som det ska vara. Nu återgår bloggen till normal skepnad och nästa nedslag i HV-land kommer med synnerligen ojämna mellanrum under hösten.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela