Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag är rubriken  Olga, deadlift och mjut

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Är alltjämt synnerligen bekymrad över Bingolottos uppes(m)ittarkväll. Har vi inte kommit längre i fråga om jämställdhet mellan könen i slutet av ett upplyst 2020? Här ropades det på Bertil, Ivar, Niklas, Gustav och Olof till höger och vänster, från sidan, snett bakifrån och framifrån. Män, män, män. Bara män. Bingo ur ett korrekt könsperspektiv som avspeglar det svenska samhället? Inte alls. Här ställer jag mig i ultrafeministernas ringhörna och kräver att det redan till nästa vecka blir räfst och rättarting i de svenska bingohallarna. Berit 9, Ingrid 29, Nettan 41, Gunnel 54 och Olga 69. Tackar.

Märkligt att den kortvuxne Prosit ändå fick sina femton minuter i SVT:s ”Kalle Ankas julafton”. Dåligt med avstånd till sina kompisar och nysningarnas Formel 1 landade inte heller den i armvecket. Bedrövligt.

Det är aldrig en bra idé att säga en sak och göra en annan. Och ju högre upp i samhällets hierarki man befinner sig ju tyngre blir fallet när hyckleriets fingrar fastnar i syltburken. Men i Dan Eliasson-fallet är jag mest nyfiken på om han hittade Pepes Bodega och om han månne deltog på de kvällsliga aktiviteterna i regi av Gabbes gäng.

Har i ett svagt ögonblick lovat att medverka på en cirkelträning i en sporthall. Eller som vi säger i Sverige; crossfit i boxen. För i denna moderna träningsform är det i sanning engelska som är the shit. Man hoppar på engelska, svettas på engelska, lyfter på engelska och cyklar på engelska. Här en liten ordbok för vanliga uttryck så ni inte står lika handfallna som Nicklas Rahm i ett HV-bås:

AMRAP (As Many Reps As Possible): Kämpa! Du kan bara göra ditt bästa!

Deadlift: Lyft något från golvet. Gärna tungt.

Double Unders: Hoppa hopprep (dubbelt varv innan du landar).

HSPU (Handstand Pushups): Armhävning.

No Rep: Ajabaja. Här blev det fel. Gör om igen och gör ditt bästa.

Clean and Jerk: Frivändning och stöt i elegant kombination. I min bok låter det dock mer som en stökig hiphop-duo från utkanten av Los Angeles.

Och visst fick Dan Eliasson tag i lite svenskt kaffe?

2020 är knappt synligt i bakspegeln längre och ett par uttryck som vi därmed ska vara mycket sparsamma med är ”älskart” och ”det är sen gammalt”.

– Sluta med raketer. Min hund blir livrä…

– Ingen fara, raketen vill bara hälsa lite.

En av eder bloggares absluta högtidsstunder under året är när Språkrådet släpper sin lista av nyord. Här anno 2020 och några av bidragen:

Hobbyepidemiolog: Person (alltid en man över 60 år) som utan någon som helst expertkunskap i epidemiologi tvärsäkert uttalar sig om coronapandemin.

Kanskeman: Hen. Nä, skojar bara. En man som inte vill engagera sig fullt ut i ett förhållande.

Lesserwisser: Person (alltid en man över 60 år) som är mindre vetande men som trots detta förklarar ett fenomen för någon som vet mer.

Kanskekvinna: Nähä. Fanns inte med. Fel av mig.

Novent: Julförberedelser och adventsliknande firande i november. Förmodligen något som särskrivare och annat löst folk på samhällets skuggsida ägnar sig åt.

Mjuta: Stänga av mikrofon, ljud, julsånger eller tjatiga barn.

Lockdown: 2020.

Social distansering: Norrland. Alternativt HV-spelarnas markering i egen zon.

2020 var året då du bara fick komma till jobbet om du var negativ och luktade sprit. Frapperande.

Kan ingenting om musik men Franska Trion som våldgästat Luukföraren och Lindström i På Spåret låter som när man drar två frigolitbitar tätt, tätt mot varandra.

Sannolikheten för att Mr Trump lämnar Vita Huset i lugn och ro och med någon form av värdighet är exakt lika stor som att undertecknad använder ett sugrör som stav och raderar ut Duplantis världsrekord.

Hög tid för ett par nya guldkorn i kategorin Gapskrattsfestivalen:

Plats 6: Herr Nilsson blir stoppad.

Bolltrollaren Martin Nilsson (numera Skarph) slog igenom med dunder och brak i SIK-tröjan i mitten av 90-talet. Men under en match blev det väldigt fel, ety en motståndare ställde sig helt sonika i vägen för forwarden som upprört pockade på domarens uppmärksamhet med orden: ”Obduktion! Det är obduktion!”. Världsklass på den felsägningen. För jag antar att det var obstruktion som avsågs…

Betyg på skrattfestskalan: 8/10.

Plats 5: Golfproffset åker till den eviga staden.

Det vankades någon form av golfevent i Rom men sällskapet började bli bekymrade över att Golfproffset alltjämt lös med sin frånvaro. Ett mobilsamtal till den försvunne klargjorde dock ett och annat då denne svarade att ”jag borde f-n vara framme nu, men jag hittar inte. Det står ju bara Roma på vägskyltarna”.

Betyg på skrattfestskalan: 8,15/10.

Trettondagsafton är den mest anspråkslösa afton almanackan kan uppbringa. Och imorgon är det röd dag för att det är tretton dagar sedan det var julafton. Logiskt.

Är ju en man av rutiner och gillar inte när cirklar rubbas. Och ni, högt ärade läsare, vet att årets första blogginlägg brukar vara en resumé av året som har varit och farit. Har dock ännu inte bestämt mig om Rövens år 2020 är värd denna uppmärksamhet. Vad tycker ni? Årets Vaggerydsbo måste väl ändå koras…

Inom ett par dagar blir det ett blogginlägg som enkom avhandlar HV71. Ska bara lugna ner mig, andas djupt, gå på alpacka-yoga, anmäla mig till en finn dig själv-kurs och ta en karta lugnande tabletter innan jag gör ett försök att analysera detta oerhörda, enorma hockeyhaveri.

Nu: Kaffe och padel.

Ta hand om er.

Jonas Ragnarsson

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela