Fler annonser

Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag är rubriken Håkan, hästen och Shirley

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Håkan, hästen och Shirley

Om någon skickar en länk till er där det står att Håkan Hellström sjunger julsånger, så klicka inte på den. Det är nämligen en länk till en sida där Håkan Hellström sjunger julsånger.

Lider med det föräldrarpar som inte får döpa sin nyfödda till Hoppsan i andranamn. Föräldrarna är rosenrasande över detta faktum då storasyster just fått detta andranamn. Skönt att myndigheterna tänkt om och tänkt rätt och inte låter barn springa runt och heta Hoppsan. Döp barn nr 2 till Kerstin istället så blir det ju lite roligt ändå. Hoppsan, Kerstin.

Göte-la-borg mailar:

Jag hör inte vad Tommy Körberg sjunger.

Men Erik Hörstadius.

Tackar.

Tomheten efter det att newbien och rookien lagt sitt intresse för hästar åt sidan är alltjämt enorm. Eder bloggare har så många frågor obesvarade som rör dessa lömska djur. Såsom att den vita fläck som hästen har mellan näsborrarna heter snopp, emedan hästens snopp heter skap? Frapperande.

”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.” Oj voj. Här snackar vi statement monumentale. Inte sant?

Har dock kommit till min kännedom att det där sms:et fanns i lite olika varianter beronde på vilken åldersgrupp man tillhör. Så här såg årets mest omtalade textmeddelande ut i andra skepnader, med rim och allt:

(Ålder 7-12):

Tjabba tjena hallå! Känner ni någon som viruset fått?

Och aldrig så dåligt mått?

Kidz, tänk på att viruset finns kvar i jul

men försök ändå att ha kul!

(Ålder 13-17):

YOLO Youngsters! Steffe och Ante här.

Ni i riskgruppen förmodligen inte är

Att ge covid-19 en diss, vore en miss.

Ha nu en nice jul-isch, bror och sish.

 

(Ålder 70-99):

Här Ni en julehälsning från FHM får,

hoppas Du trots tuffa tider bra mår.

Du tyvärr i riskgruppen är

och månne på otäckt virus bär.

Håll dig för bövelen i jul inne

trots att det ger Er förmodat tungt sinne.

Håll ut, håll ut

så måhända Ni överlever Tjugondedag Knut.

 

Mer funderingar om hästar:

¤ ”Någonting i hästväg”. Vad är en hästväg?

¤ ”Ställa hästen”. Borde ju innebära att man parkerar hästen på ett bestämt ställe. Men icke alls. Det innebär att hästen vinklar huvudet en aning.

¤ Färgerna på djuret är en djungel. En vit häst är inte en vit häst utan en skimmel. En vitgul häst är inte en vitgul häst utan en isabell. Obegripligt.

Och nu är det hög tid att forsätta nedräkningen i kategorin Gapskrattsfestivalen:

Plats 8: Kylklampen.

På väg till kusten en solig sommardag back in the days görs ett tillfälligt stopp på en mack utanför vackra marknadsstaden Värnamo. Den Arge väser till övriga att vi måste inhandla någon kylklamp för att hålla diverse drycker i kylt skick i den pressande värmen. Den gedigne backen Sirén står några meter från övriga, kliar sig i pannan, pekar mot CD-stället och utbrister på en dialekt sprungen från byn Hönsa att ”va f-n säger ni, ska vi köpa en CD med Shirley Clamp? Vaffö då?!” Kylklamp – Shirley Clamp. Samma, samma.

Betyg på skrattfestskalan: 7,9/10.

 

Plats 7: Den Arge täcker skott i Kalmar.

Det vankades tuff bortamatch mot CL-98 och Den Arge satte som vanligt en ära i att freda vårt mål från påhälsning. Nu blev det hela dock lite olyckligt när hemmalagets storskytt fick på en missil till skott som träffade Den Arge på det område på kroppen där det gör som allra ondast. Den träffade föll ner i fosterställning och kved likt en brunstig älgtjur på rövarstråt. Efter ett par minuter lyckades dock den träffade hasa sig långsamt mot sargen och med en sista ansträngning välta sig själv över sargen. Under detta förlopp hade jag oerhört svårt att inte dra på smilbanden och det hela sket sig grundligt när jag ”råkade” titta mot det håll där Bågen och Skogeryd satt med två fina vargagrin.

Betyg på skrattfestskalan: 7,95/10.

 

Och som traditionen bjuder på vid just denna tid på året:

https://www.youtube.com/watch?v=NKSy30igiHU

 

Och i HV-land då? Jovars…

Finns ingen sportchef i  hela världen oavsett sport som vänt på så många stenar som Johan Hult. Och man blir ju nyfiken; när nya stenar, stora som små av sorterna gnejs, granit och fan och hans moster vänts, vad finns det egentligen där under?

Synnerligen anmärkningsvärt att klubbdirektören Agne Bengtsson i sitt veckobrev går ut och uppmanar supportrar att inte vara kritiska. Det här är elitverksamhet som berör oerhört många människor som brinner för laget i med- och motgång. Men att bara klia ryggar och kamma medhårs i det här läget? På riktigt?

Undertecknad har lite sådär på uppstuds kommit över HV-truppens spellista för säsongen 20/21:

¤ Fan, fan, fan (Joakim Thåström)

¤ Det är över nu (Gyllene Tider)

¤ Börja om från början (Sven-Ingvars)

¤ Guldet blev till sand (Gyllene Tider)

¤ Under ytan (Uno Svenningsson)

¤ The botten is nådd (Tmbaktu)

¤ Svordomsvisan (Magnus och Brasse)

¤ Like a rolling Stone (The Rolling Stones)*

* Sportchefens val, red anm.

Ta hand om er.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela