Fler annonser

Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag är rubriken Diego, jullåtar och skrattfest

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Diego Armando Maradona. Min första idol då man som liten grabb sprang runt i den vackra WIK-tröjan på IP och drömde om att bli fotbollsproffs. Den stora glädjen när min ömma moder tröttnade på mitt tjat, föll till föga, och köpte en pyjamas med stort Maradona-tryck på framsidan till undertecknad på Skillingaryds marknad våren 1986. Dribblingarna, den låga tyngdpunkten och den oförställda glädjen till världens bästa leksak. Har ett par gånger här i bloggen tipsat om ett specifikt klipp på Maradona; så på förekommen anledning kan ni gott googla ”Maradona + warm up” ännu en gång. Det klippet är banne mig det vackraste jag jag hört och sett sedan jag konfirmerade mig.

Det där med idoler är det annars tunnsått med för egen del. Förutom Maradona kan jag bara värka fram Ralf ”Ralle” Brännström (skyttekung i WIK), Sverker Kvick(innebandynestor) och Esa Keskinen. That´s it.

Keplers senaste, Spegelmannen, är icke oväntat en nagelbitare monumentale.

Göte-la-Borg mailar:

– Vet du vad Sveriges mest blyga och tillbakadragna bilförsäljare heter?

– ?

– Privat-Lisa.

Tackar.

”Maradona!” Magnifik uppvisning. Oj, oj, oj…oj oj oj, har ni sett något liknande? Det här är VM:s mest fantastiska mål hittills och det är förstås världens bästa fotbollsspelare som bjuder på det. Diego Armando Maradona!” (Legendaren Arne Hegerfors referat ord för ord i samband med Maradonas surrealistiska solomål mot England i kvartsfinalen i VM 1986).

 

Veckans…

Fuskare: De finska backhopparna som stoppade ner disktrasor i kalsongerna för att få större dräkter och därmed kunna hoppa längre. Förbundskaptenen Petter Kukkonen erkänner allt och tar på sig ansvaret för detta regelbrott. Nu skulle man ju kunna göra sig lite lustig över förbundskaptenens efternamn men riktigt så roligt ska vi inte ha.

Namnbyte: Invånarna i den österrikiska byn Fucking har till slut tröttnat på turisternas skämt om namnet och byter nästa månad namn till Fugging. Den här storyn får åtminstone mig att dra ordentligt på smilbanden. Och inte blir det sämre av att på andra sidan gränsen till Tyskland ligger byn Petting. Humor.

Citat: ”Nu har nissen flyttat in!” (Instagram när nya bottenrekord när uppspelta småbarnsföräldrar måste upplysa omvärlden på att den där lilla, för-e-bannade dörren är uppmonterad precis över valfri dörrlist). Avgå alla.

 

I pandemins tid visar nu diverse undersökningar att otyget med jullåtar fått en ordentligt boom. Det visar sig nämligen att många började lyssna på juliga musikslingor redan i september. Rita Jernquist, musikredaktör på Sveriges Radio, meddelar att många av låtarna har pandemitema och handlar om vår längtan att få fira jul tillsammans.

Jullåtar med pandemitema. Det låter som pest och kolera upphöjt i det oändliga, om ni frågar mig. Men så  jag har så smått börjat ge upp hoppet om mänskligheten.

I huset på en kulle utanför en stad finns det såklart en julklappskalender centralt upphängd. Rookien och newbien kommer under söndagen gå ner i spagat i ren glädjeyra när lucka 6 innehåller varsin nyckelring med snygg HV-logga på. Ho ho ho.

Tänk att Bo A Orm tilldelats Stora Journalistpriset anno 2020.

Som den naturälskare jag är värmde det i själen att i en skog i vackra Ryd äntligen få bekanta mig närmare med världens största en. En en-sam, (m)en en-astående en. Enarnas en. En gigant.

Under några år körde vi en alldeles egen julkalender här i bloggen. Något dylikt blir det inte i år, men en riktigt rolig happening kan icke berättas för många gånger så därför, som motpol till rövens år, kommer här en tio i topplista i gapskrattets tecken…

Plats 10: Roy (årets Vaggerydsbo 2005-1019) skäller ut Johan Hult.

Det vankades innebandymatch i korpen och stämningen var lätt frostig när det till sist spårade ur ordentligt. HV:s sportchef Johan Hult satte in en patenterad rövtackling (såsom alla hockeyspelare av någon outgrundlig anledning gör när dom spelar innebandy och ska visa sig vara tuppen i hönsgården) och Roy fick sig en flygtur över sargen och landade likt en plockepinn bland sekreteriatbord och sargbitar. Den gode Roy borstade av sig dammet, pekade med hela handen mot utvisningsbåset och utbrast på ilsken Vaggerydsdialekt: ”Bara gå å sätt di, Hult! Gå å sätt di, sau jau te di! Jau bli fullsändigt vaunsinni på di! Förövaren såg ut som en förvånad fisk i ansiktet innan han skamset lommade mot botbänken.

Betyg på skrattfestskalan: 7/10.

 

Plats 9: Golfproffset tittar på tv.

Nyårsafton 1999 och det var som brukligt svår sittning på Golfproffsets domäner på Hooks Herrgård. På eftermiddagens lilla försittning visades det uti televisionen bilder på berömda platser runtom i världen då ett nytt årtusende stod för dörren. Plötsligt ser Golfproffset brydd ut, lägger huvudet lätt på sned och meddelar oss övriga att ”visst f-n ser det ut som det huset på tvn lutar?!”. Det uppstår en omedelbar tysntad i församlingen innan någon förbarmar sig över frågeställaren och meddelar att det är lutande tornet i Pisa.

Betyg på skrattfestskalan: 7,5/10.

Fortsättning nästa vecka…

Nedanstående ståuppa är i sanning spot on beträffande den ängslighet och rädsla för att trampa på ömma tår i den tid vi lever:

https://www.youtube.com/watch?v=OvbVu8Nil74

Knivarna var vässade och den svavelosande texten i stort sett klar. Men så sprattlar HV till och tar två trepoängare i rad. Nöjer mig härmed att konstatera att so far den här säsongen har mamman i Ensam Hemma-filmen mer koll på sin son än vad HV har på spelet i egen zon.

Ta hand om er.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela