Fler annonser

Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag handlar den om bland annat om Minus, SFIF och charter

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Om ni, högt ärade läsare, undrar vart sommaren har tagit vägen och lite på uppstuds ersatts av polska kastvindar, ukrainska hällregn och fyra nyanser av DDR-gråa moln in absurdum; kalmera er, kalmera er. Det är bara eder bloggare som stämplat ut för några veckors sammanhängande ledighet. Kliv, kliv överlev.

Först slängde newbien in handduken och meddelade att det där med hästar inte riktigt var hennes grej. Och nu börjar även rookien vackla. Och därmed är risken överhängande att undertecknad kommer att få leva ett tomt, stallfritt liv. Den sorgen och saknaden att inte få tjänstgöra på Café Hästen tidiga lördagsmorgnar skojar man inte bort.

Skatteverket i Jönköping har ännu en gång satt ner foten och nobbade föräldrarna som ville att deras son skulle lystra till namnet Minus. Skatteverket såg till sonens bästa och anade att den lille gossens namn skulle uppfattas som negativt av omgivningen och att det således skulle bli svårt att hamna på plus här i livet. Och inte gick det bättre för den man som på riktigt ville byta namn till….Alkis. Jaha, ja.

Husqvarna Garden Arena är alltjämt mitt stalltips på hockeytemplets nya namn. Nu smyger dock alternativet Holmgrens Arena upp som en contender. Spänningen är olidlig. I augusti vet vi. Och lite från kanten har det nu uppstått en falang (dom som inte förstår att cash is king och degen måste in) som brinner för att arenan ska få ett namn med utpräglad 036-aura. Här tre förslag:

¤ Fössta tossdan i mass Arena.

Kommentar: Klockrent. Smålands nationaldag och Jönköpings julafton får namnge byggnaden där det vackraste av lag huserar. Win-win monumentale.

¤ Ossj devon muschen Arena.

Kommentar: Jönköpingsdialekten hamnar inte på någon topplacering när Sveriges mest attraktiva dialekter utses. Men här stämmer vi i bäcken och hyllar hockeykrigande muschar och gojor.

¤ Stark eller mild kebabsås Arena.

Kommentar: Det här är ingen åsikt, det är ett faktum; Sveriges bästa kebabsås finns i Jönnet. Tvivelsutan. En uppsida med det här namnet är att alla åskådare är på plats i god tid innan face off (femton minuter, en kvart för att vara mer exakt).

Mer namn. Usain Bolts dotter heter alltså Olympia Lightning Bolt. Det är fem av fem chins på det namnet. Inte sant?

Alla ni som är oerhört bestämda med att man ska säga förskola och inte dagis, säger ni hundförskola också?

Hål i huvudet på de svenska charterturisterna som förra veckan kastade sig på första bästa flyg ner till Rhodos för att fira semester för att på riktigt bli synnerligen förvånade och upprörda över att det minsann inte serverades någon buffé och att det dessutom var krav på munskydd. Men det fanns säkert svenskt kaffe på hotellet?

Men det fanns måhända någon som hette Stork bland hotellgästerna.

Veckans rubrik:

Smugglare gick ål-in

– Rökta – nu å(l)talas männen 

Veckans ”skratta hela vägen till banken”:

Quarterbacken Patrick Mahomes som skrev på ett nytt tioårskontrakt med mästerlaget Kansas City. För besväret tjänar Mr Mahomes den nätta summan af 4,2 miljarder kronor. Eller om ni så vill – 53 385 kronor. I timmen.

Har för övrigt blivit med förening i veckan. För nu måste förfallet få ett slut och lite räfst och rättarting införas. Föreningen som jag startade i veckan heter Sunt Förnuft IF (SFIF) och innehåller följande nio budord för en mer dräglig tillvaro för gemene man:

¤ Använd körriktningsvisare i trafiken.

¤ Undvik särskrivningar.

¤ Hälsa inte på bekanta med orden ”tjenare, mannen!”.

¤ Kom i tid.

¤ Var synnerligen restriktiv med utropstecken och versala bokstäver i skrift.

¤ Var synnerligen restriktiv med bilder på mat, dryck och solnedgångar på samtliga sociala plattformar.

¤ Använd under inga omständigheter konstlade, påhittade ord såsom   ”hemester” och ”svemester”.

¤ Förstå att sport är en synnerligen viktig del av livet.

¤ Förstå att text-tv är en av världens bästa uppfinningar (i konkurrens med hjulet och swish).

Vill du bli medlem i SFIF så swischar du 25 kronor till 073-9817235 (medlemskort kommer per post). Kravet för att bli medlem är att du uppfyller minst åtta av nio budord. Föreningen kommer att ha ett par svårare sittningar med högt vatten på årlig basis där viktiga ting och företeelser dryftas med det lågmälda samtalet i centrum.

Ska av naturliga skäl inte yttra mig om något som rör frisyrer. Men det här med man bun (mansknut, om vi nu ska använda det svenska språket) är en vattendelare, inte sant?

Nu: Kaffe och kaka.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela