Nyheter

Johansson: Vi ger allt

Nyheter Vi har ställt tre frågor till partiernas gruppledare inför det stundande valet. I en artikelserie presenterar vi deras tankar.

Håkan Johansson (KD)

I dag möter vi Håkan Johansson, gruppledare för Kristdemokraterna:

Hur ser ert arbete ut under de här tre veckorna innan valet?

– Det viktigaste är självklart att förvalta det mandat vi har fått av väljarna. Kristdemokraterna har fått förtroendet att vara representerade i samtliga styrelser och nämnder i kommunen och det uppdraget är alltid vår första prioritet.

Ju närmare valdagen vi kommer desto intensivare blir naturligtvis valrörelsen. Vi kristdemokrater har planerat för årets val sedan mer än ett år tillbaka och nu ger vi allt vi kan med de resurser vi har. Vi är aktiva på våra sociala medier. Vi affischerar och delar ut valinformation i brevlådor. Kristdemokraterna är med på evenemang på olika platser i kommunen, som marknader och Värnamodagarna. Vi deltar i samtliga valdebatter- och samtal som vi är inbjudna till. Vi besvarar enkäter, deltar i podcast och intervjuer. Vår partiledare Ebba Busch och vice partiledare Jakob Forssmed har varit här. De två sista veckorna innan valet står vi med vår husvagn vid Centralplan tillsammans med övriga partier och räknar med fler besök av riksdagsmän och andra toppkandidater. Kort sagt, vi strävar efter att möta så många kommuninvånare som möjligt på något sätt.

Nämn ett parti ni kan tänka er att samarbeta med i kommunen efter valet?

– Vi kan inte svara på den frågan eftersom Kristdemokraterna samarbetar i en gemenskap med tre andra partier (C, M och L) – Allians för Värnamo kommun. Vi samarbetar nu och vi kommer att fortsätta samarbeta efter valet, eftersom det är med ett ansvarsfullt ledarskap och en trygg ekonomi som vi får saker på plats!

När årets valarbete är klart, vad har du för drömsemester?

– Jag bokade in mig på en resa till Oberammergau för att se deras unika passionsspel. När jag gjorde det så tänkte jag inte så långt som att den resan börjar ett par dagar innan valet, så den 11 september blir den första valdagen i mitt liv då jag inte går och röstar i min vallokal. Lite av en drömsemester är det i alla fall och jag är övertygad om att mina partivänner kommer att fullfölja valrörelsen ända in i kaklet och ge Kristdemokraterna två nya mandat i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela