Nyheter

Johansson: Ett stabilt ledarskap det bästa för kommunen

Nyheter Vi har ställt tre frågor till partiernas gruppledare inför det stundande valet. I en artikelserie presenterar vi deras tankar.

Maria Johansson (C)

I dag möter vi Maria Johansson, gruppledare för Centerpartiet:

 Hur ser ert arbete ut under de här fyra veckorna innan valet?

– De närmaste fyra veckorna innehåller mycket politik så klart. Vi vill vara ute och prata med väljare så mycket som möjligt, på flera olika sätt. Dialogmöte i Rydaholm torsdag kväll och dessförinnan finns vi på plats för att prata med folk i samhället. I dag lördag syns vi på Bredaryds marknad.

Söndagen är jag på 15-årskalas i Växjö för äldsta barnbarnet. Men vi är många i Centern som hjälps åt att kampanja. Vi är femtio personer tillsammans på våra två kommunlistor och alla vi vill ha ett starkt centerparti! Vi kommer synas på olika tillställningar och vara tillgängliga för frågor och synpunkter. Hans-Göran Johansson som är valledare ser till att vi håller i gång!

Det har också visat sig att vi behöver kolla våra valaffischer dagligen då några personer inte förstår vad demokrati innebär utan har vandaliserat på de platser vi har tillstånd att affischera. Så det jobbar vi med på daglig basis.

– På måndag, den 22 augusti, kommer Annie Lööf till Värnamo och då är vi där. Den energi som hon utstrålar ger oss energi och gör oss än mer taggade att göra en kanonbra valrörelse!

– Värnamodagarna är ett evenemang som drar mycket folk och då är vi så klart på plats. Vi är många i Centern som jobbar i valet så vi kommer att bemanna där alla dagarna. Kvällarna tar vi ledigt och låter folk festa utan att diskutera politik.

Nämn ett parti ni kan tänka er att samarbeta med i kommunen efter valet?

– När det gäller samarbete i kommunen efter valet så går vi till val på samarbete med våra ”gamla” allianskamrater i kommunen. Ett stabilt ledarskap är det bästa för Värnamo kommun.

När årets valarbete är klart, vad har du för drömsemester?

– När valarbetet är klart och när vi väntar på slutresultaten, åker maken och jag till Grövelsjön för att bo på fjällhotell och vandra. Att vara ute i naturen och att ha öppna vidder att vila ögonen på är så härligt och avkopplande. Det kommer ge energi för det fortsatta arbetet inom politiken i Värnamo.

Taggar

Dela