Nyheter

João på kongress

Nyheter Vänsterpartiets Värnamos företrädare João Figueiredo berättar om helgens digitala partikongress.

João Figueiredo pläderade för en motion under den digitala partikongressen. Bild: Privat  [1/3]

Jönköpings läns delegation träffades i Nässjö och bestod av fyra ombud: Kim Strand från Nässjö, Kristoffer Wolke från Jönköping, Pia Eliasson från Aneby och João Figueiredo från Värnamo. Bild: Privat  [2/3]

Ciczie Weidby, riksdagsledamot från Jönköpings län, valdes till ledamot i partistyrelsen. Bild: Pressbild  [3/3]

Vänsterpartiets 44:e kongress genomfördes i helgen digitalt. Jönköpings delegation träffades i Nässjö och bestod av fyra ombud, bland dem João Figueiredo från Vänsterpartiet Värnamo. Kongressen beslutade om partiets valplattform till valet i höst samt ny partistyrelse. Ciczie Weidby, riksdagsledamot från Jönköpings län, valdes till ledamot i partistyrelsen.

– Ciczie blev i veckan också vald till arbetsmarknadens politiska talesperson för partiet. Ciczie gör en stark insats i dessa frågor och vi är så stolta och nöjda över att hon representerar vårt län i styrelsen, säger João Figueiredo.

Jönköpings läns förslag om demokrati och inflytande på arbetsplatsen fick partiets bifall.

– Arbetstagarens rättigheter behöver stärkas och det är ett arbete vi gör tillsammans med fackföreningarna. Detta är en viktig fråga vi alltid jobbar med och det är självklart att vi fokuserar på denna i valrörelsen. Det är kul att partiet håller med oss om detta, säger João Figueiredo.

— Jag är också mycket glad att kongressen biföll olika viktiga förslag om miljön. Vi måste värna om våra skogar, sjöar och vattendrag. De ska skyddas från bebyggelse och kalhyggen. En annan oerhört viktig bifallen motion som ligger mig varmt om hjärtat ändrar partiets syn på minskandet av miljöpåverkan. Fokus ligger nu på samhället, inte på individens ansvar. För de flesta av oss sker en stor del av konsumtionen och resandet för att hållbara alternativ saknas. Det gäller inte minst på landsbygden som i vår del av länet. Det är samhället och politikens ansvar att se till att alternativen finns. Detta är viktigt för att det är upp till politikerna på lokal, regional och nationell nivån att se till att vi kan leva i ett hållbart samhälle, inte till den som inte har råd med en elbil eller flytta till en nyproducerad klimatsmart lägenhet, säger João Figueiredo.

Övriga ombud i Jönköpings läns delegation var Kim Strand från Nässjö, Kristoffer Wolke från Jönköping och Pia Eliasson från Aneby. 

Taggar

Dela