Nyheter

Jenny på resa till Sydafrika

Jenny på resa till Sydafrika

Nyheter Stiftsgården Tallnäs rättviseambassadör Jenny Johansson har tillsammans med Marianne Lundberg gjort en spännande resa till Sydafrika och vid två träffar på just Tallnäs utanför Skillingaryd kommer hon att berätta om sina upplevelser.

Det är tisdagen den 5 april och torsdagen den 21 april som hon berättar och visar bilder från Sydafrika

På sin resa besökte hon och reskamraterna Turqle Trading, som har flera producentgrupper under sig. Där fick de även följa med till Fynbus Fine Good som tillverkar goda och heta kryddsåser av chili.

De besökte även Khoisan Salt i Velddrif vid västkusten som skördar salt för hand.

Man fick se hur det skördar och torkar rooibos vid kooperativet Heiveld i det lilla samhället Nievwoodville uppe i bergen, cirka 40 mil norr om Kapstaden.

De gästade African Home och Streetwires i Kapstaden. Där skapas det fantastiska hantverk av ståltråd, pärlor, återvunna läskburkar mm.

Nu är världsbutiken på Tallnäs välfylld med diverse saker från just de här platserna i Sydafrika.

– Fairtrademärkningen finns framför allt på livsmedel, alla hantverksproducenter vi besökte var medlemmar i WFTO –World fair trade organisation, berättar Jenny

– En spännande, lärorik och helt oförglömlig resa, hälsar hon och vid träffarna i april kommer hon att berätta mycket mer och visa många bilder.

Taggar

Dela