Nyheter

Jan räddade livet på motorcyklist – får hedersmedalj av polisen

Nyheter Jan Cserpes räddade i höstas livet på en motorcyklist utanför Rydaholm. För sin insats har han i dag fått en medborgarmedalj i silver av polisregion Öst.  

Jan Cserpes räddade i höstas livet på en motorcyklist utanför Rydaholm. För sin insats har han i dag fått en medborgarmedalj i silver av polisregion Öst. Foto: Pressbild

Vid en allvarlig trafikolycka den 8 oktober 2020 lyckades Jan med avsnörande förband minska blodförlusten hos den drabbade. Räddningspersonal på olycksplatsen samt sjukvårdspersonal på Värnamo sjukhus berättar att Jans sjukvårdsinsatser på platsen direkt efter olyckan räddade livet på motorcykelföraren. Jan har nu fått medborgarmedalj i silver av polisregion Öst. Tre andra medborgare som gjort rådiga ingripanden har också tilldelats medborgarmedalj.

– Jag blir hoppfull inför framtiden när vi har medborgare som er. Ni har ingripit på olika sätt och ni har alla visat civilkurage. Det behöver vi mer av i samhället. Medaljerna är ett hederstecken och jag hoppas att ni känner er stolta över era insatser, säger Carina Lennquist, biträdande regionpolischef i polisregion Öst.

Taggar

Dela