Nyheter

Jacqueline efter glädjebeskedet: ”Hemsk vecka”

Nyheter Under onsdagen kom beskedet att nattisverksamheten i Värnamo kommun blir kvar. En som drog en lättnades suck över det beskedet var föräldern Jacqueline Wennersten som är beroende av att nattisverksamheten blir kvar. Nu vill hon lagstadga nattisverksamheten. – Kommer nattis upp på tapeten igen kommer jag stå först i kön och kriga för att bevara det.

Jacqueline Wennersten är en av de föräldrar som skulle ha drabbats stenhårt om nattisverksamheten skulle lagts ner. Detta då hon jobbar många kvällar och helger och är i behov av barnomsorg under den tiden. Hon berättar att föräldrar och personal är lättade efter gårdagens besked att verksamheten blir kvar.
– Det har varit en hemsk vecka med mycket oro från många håll, och framförallt hur vi föräldrar ska lösa omsorgen eller om vi ens kommer kunna få behålla våra jobb. Nu kommer vi andas ut och hoppas på att vi inte behöver hamna i samma situation igen. Vi är människor som är lika mycket värda som vem som helst, vi vill kunna jobba kvar med det vi gör och vi vill kunna känna oss trygga och välmående i kommunen, säger hon.

LÄS MER:  Kan pausa nattis: ”Hur tänker de?”

32-åringen har varit ansiktet utåt för att bevara nattis under veckan och hon har framträtt i olika medier.
– Kommer nattis upp på tapeten igen kommer jag stå först i kön och kriga för att bevara det, säger hon och fortsätter:
– Jag blir så förbannad när kommunen vill spara in på omsorgen, det gäller alla människor som ingår i det.

Nu vill hon att man lagstadgar alla nattisverksamheter i landet.
– Med tanke på att nattispersonalen är trygga vuxna i mina barns liv så önskar jag en förändring. Jag vill att man lagstadgar alla Nattis- verksamheter i landet…. om jag så måste få kontakt med regeringen själv, säger hon och skrattar.

LÄS MER:  Sparförslag återremitteras - landsbygdsskolor och nattis blir kvar

Hon avslöjar också att hon startat en namninsamling för att lagstadga verksamheten.
– Nattis är en trygghet på så många plan, inte bara för mina barn, utan även för mig som förälder och faktiskt som kollega. Jag vill kunna jobba inom omsorgen för det är något jag är bra på. Jag vill jobba med människor och för att göra det behöver jag kommunens hjälp med omsorg till mina barn. En vacker dag kommer du eller dina anhöriga att behöva hjälp av omsorgen på något sätt och då behövs det personal, då är det inte en bra idé att börja dra in på resurser där dom faktiskt behövs.

Jacqueline Wennersten är glad och lättad över att nattis blir kvar. Bilder: Privat/David Alin

Taggar

Dela