Nyheter

Ja till utökad torghandel

Nyheter Det blir utökad torghandel i Värnamo city från och med den 1 april. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde.

Värnamo city föreslår ett utökat torghandelsområde från den 1 april.  [1/4]

Kommunens nuvarande föreskrifter tillåter torghandel på Flanaden.  [2/4]

På grund av rådande omständigheter vill Värnamo city utöka torghandelsområdet till att även omfatta Storgatsbacken...  [3/4]

...och den del av Storgatan som är mellan kvarteret Ruda och Tre liljor. Bakgrunden till förslaget är att kunna bedriva torghandel, men samtidigt genom att använda en större yta kunna minska risken för trängsel.  [4/4]

På kommunstyrelsens sammanträde diskuterades Värnamos önskan om att utöka torghandelsområdet i centrala Värnamo till att även omfatta Storgatsbacken och och den del av Storgatan som är mellan kvarteret Ruda och Tre liljor. Bakgrunden till förslaget är att kunna bedriva torghandel, men samtidigt genom att använda en större yta kunna minska risken för trängsel.

En enig kommunstyrelse ställde sig bakom ärendet, vilket nu innebär att torghandelsytan i Värnamo city utökas.

– Vi tycker att det här var ett bra förslag. Vi ser det som en bra möjlighet att låta marknadsknallar och butiker få möjligheten att flytta ut sina verksamheter, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Det nya torghandelsområdet gäller mellan den 1 april till och med den 30 september i år.

Taggar

Dela