Nyheter

Ja och nej till stöd till föreningslivet

Nyheter Tekniska utskottet hade ett antal ansökningar från föreningslivet att ta ställning till

På utskottets sammanträde senast fanns ett antal ansökningar från föreningar i kommunen som ansökte om stöd till olika ändamål. Några fick positiva besked och några fick avslag på sina ansökningar.

Värnamo Brottarklubb hade för tio år sedan sina lokaler i källaren på simhallen, men sedan några år är den möjligheten borta. Brottarklubben kräver lokaler med goda utrymmen för att bedriva träning. Eftersom kommunen inte kunde hitta en lämplig lokal så lyckades klubben själva att hitta en lokal, men hyran uppgår till 155 000 kronor. Skulle de få stöd enligt riktlinjerna så skulle stödet blir 13 000 kronor. Tekniska utskottet anser att de bör behandlas likvärdigt med Wernamo Jujutsu och Värnamo Boxningsklubb och beslutade därför att även fortsättningsvis bevilja ett förstärkt lokalbidrag.

Värnamo brottarklubb beviljas ett lokalbidrag på 58 500 kronor

Värnamo Innebandyklubb söker stöd för start av verksamhet för personer med funktionsnedsättning. De sökte 18 000 kronor för att täcka kostnader för utrustning, ledararvoden och lokalhyra. Tekniska utskottet beslutade att avslå ansökan eftersom verksamheten startades innan ansökan gjordes samt att det förhöjda aktivitetsstödet ska täcka kostnader för ledararvoden och lokalhyror.

Värnamo Innebandyklubbs ansökan avslogs

Värnamo Martial Arts Center söker 220 000 kronor för anskaffande av kampvästar, kampskydd, sändare, mottagare och en poängsystemsdisplay för träning. Utskottet anser att ansökan gäller för att förbereda utövarna av taekkwondo för tävlingsverksamhet. De menar att de som vill tävla förväntas att skaffa egen utrustning och att det går att träna utan digitala västar.

Värnamo Martial Arts Centers ansökan avslogs

Värnamobygdens Ryttarförening ansökte om 120000 kronor för nya däck till fyrhjuling, släpkärra, hinder och spegel till ridhus. Tekniska utskottet lämnade positivt besked avseende däck till fyrhjuling och släpkärra. De valde att inte bifalla bidrag till hinder och spegel i ridhus.

Värnamobygdens Ryttarförening beviljades maximalt 10 000 kronor för däck till fyrhjuling och maximalt 10000 kronor till släpkärra. Ansökningarna om hinder och spegel avslogs.

Rydaholms GoIF har sökt pengar till varmvattenberedare samt hjärtstartare inklusive utbildning, totalt cirka 60 000 kronor. Senare informerade klubben att de erhållit stöd från Norheds Stiftelse för hjärtstartare och del av kostnaden för varmvattenberedare. Av den ursprungliga ansökan kvarstår 17500 kronor till varmvattenberedare.

Rydaholms GoIF beviljades maximalt 17 500 kronor till varmvattenberedare.

Neuro Östbo-Västbo ansökte om bidrag för att hyra en anpassad buss för en resa till IKEA-muséet i Älmhult. En buss med hiss och stor anpassad toalett krävs för att föreningens medlemmar ska kunna komma ut på utflykten.

Neuro Östbo-Västbo beviljades de 7 000 kronor man sökt.

Taggar

Dela