Nyheter

Isac vann stipendium

Nyheter Ett innehållsrikt lunchmöte avrundade Värnamo Rotaryklubbs vårprogram.

Mana Tsuchihashi, klubbens utbytesstudent från Japan och Birgitta Petersson. Pressbild: Värnamo Rotaryklubb  [1/3]

Monica Lembke delade ut Värnamo Rotaryklubbs kulturstipendium på 15 000 kronor till Isac Johansson. Pressbild: Värnamo Rotaryklubb  [2/3]

Dessa fyra fick motta PHF-utmärkelse: Birgitta Petersson, Peter Groning, Erik Lundh och Håkan Johansson.Pressbild: Värnamo Rotaryklubb  [3/3]

Mötet inleddes med att Mana Tsuchihashi, klubbens japanska utbytesstudent, berättade om sina upplevelser under sitt år i Värnamo. Mana har gått första året på den naturvetenskapliga linjen på Finnvedens gymnasium. Under sitt år i Sverige har hon haft möjlighet att göra ett antal resor tillsammans med övriga utbytesstudenter i Sverige och Danmark.

– Mana har till exempel besökt Kiruna vintertid och bland annat fått se norrsken och provat på bad i isvak. Hon har även varit på en Europaresa som tog henne till åtta länder och ett tiotal städer under en treveckorsperiod i maj och juni. Bland städerna som besöktes var Berlin, Wien, Venedig, Paris och Brüssel. I början av juli går resan åter till Japan och sista året på gymnasiet, berättar Värnamo Rotaryklubbs omvalde president Birgitta Petersson i ett mejl till redaktionen.

Efter det var det dags för Monica Lembke att dela ut årets kulturstipendium. Mottagaren av klubbens kulturstipendium Isac Johansson studerar vid Musikhögskolan i Malmö och börjar till hösten sitt femte år. Isac ackompanjerades på piano av hans mamma, kantor Yvonne Lindström.

– Vi fick höra två låtar: ”Strövtåg i hembygden” av Mando Diao samt ”Den tid jag har” från musikalen Så som i himmelen. Isac lovade även att ställa upp och bidra till vår välgörenhetskonsert nästa vår, berättar Birgitta Petersson.

Mötet avslutades med att Rotaryklubben delade ut utmärkelsen Paul Harris Fellow, som delas ut till medlemmar som under året varit särskilt engagerade. Håkan Johansson och Peter Groning premierades för sitt fina arbete med klubbens välgörenhetskonsert. Erik Lundh premierades för sin styrelseinsats som sekreterare och Birgitta Pettersson för sitt år som president.

– Vi ses igen måndagen den 19 augusti, hälsar Birgitta Petersson.

Taggar

Dela