Nyheter

Ire & Lind fixar trädgården

Nyheter En vacker aprilmorgon kom Ire & Lind Trädgård inrullandes på vår tomt och lastade av en hjullastare modell mindre och en smidig liten grävmaskin. Vi ville ha hjälp att gräva bort en gigantisk jordhög och få det smidigt borttransporterat, samt även markberedning för uteplats och eventuellt utekök.

Del av det stora trädgårdslandet som skulle tas bort.  [1/14]

Med hjälp av minigrävmaskin och ibland även spade.  [2/14]

Samarbete ger snabbt resultat.  [3/14]

Jordhögen blir mindre.  [4/14]

Välbehövlig frukostpaus i vårsolen, med försmak av påsken (påskmust).  [5/14]

Det blev även grävning i en annan del av trädgården.  [6/14]

Många växter och en del av gräset fick hänga med i skopan.  [7/14]

Smidigt att få allt bortforslat.  [8/14]

Viktor paddar underlaget. Här skall det senare bli en mur, markplattor och grus.  [9/14]

Företaget investerade 2016 i en smidig och nätt minihjullastare.  [10/14]

På med grus för perfekt underlag.  [11/14]

Det blir även en del handarbete.  [12/14]

Det gick åt en del grus till två platser.  [13/14]

Lars Svensson, Urban Ireklint och Viktor Lindblad vid sin minihjullastare.  [14/14]

Urban Ireklint hade redan i september 2015 funderingar på att starta eget inom trädgårdsskötsel. Och det blev en registreing två månader senare, men då tillsammans med vännen Viktor Lindblad.

Så där kom namnet till: Ire & Lind Trädgård AB. Med sig i företaget hade de 20 kunder, men redan under första året ökades kundskaran till hela 150 stycken.

Den 1 mars 2017 anställdes Lars Svensson, som har ett förflutet på Hooks Herrgård som trädgårdsmästare. När Urban och Viktor fick nys om att Lars funderade på annat var det då ett lätt val att anställa honom.
Viktor jobbade tidigare på Uppåkra med miljö och kvalité, men har alltid varit intresserad av växter och trädgård. Urban har sju års erfarenhet från trädgårdstjänst.

Det är verkligen ett lyft för företaget med Lars i teamet. Nu kan de satsa lite mer och hålla korta leveranstider. Efterfrågan styr hur stora de kan bli, men det viktiga är att inte tumma på kvalité och flexibilitet. De vill göra ett bra jobb och känna sig nöjda. Ringar på vattnet med nöjda kunder som ger fler kunder.

Eftersom det till stor del är säsongsbetonat så är Lars anställd på åtta månader, men hoppas på att det finns jobb hela året. Men det beror ju på vädret över vintern förstås. Förra året var den första vintern för företaget och de kunde jobba ända till snö och tjäle kom runt 1 december. Då tog Viktor pappaledighet och Urban hyrde in sig på Wog, men hade även jobb halvtid i företaget med marknadsföring, administration, planering och ritande till kommande projekt. Sen körde det igång igen 1 februari med trädbeskärning.

Profileringen är renodlad trädgårdsfirma, skötsel och mindre anläggningar. De vill vara ett flexibelt företag som snabbt kan tillgodose alla, även små kunder som kanske bara har en liten jordplätt de vill ha hjälp med. Ire & Lind klipper häckar, beskär träd, planterar olika växter och klipper gräs. Vid för stora jobb tar de andra firmor till hjälp.
En del av tiden vid säsong går till gräsklippning med uppsamling hos abonnemangskunder. Skötsel av trädgårdar, både privat och företag. De levererar även hem grus, jord och täckbark.
De håller till i Vaggeryds kommun ca 40 % av tiden och Värnamo kommun med omnejd 60 %.

Ire & Lind Trädgård har goda samarbeten och rådgivning med Fagerhults Plantskola. De köper även mycket växter därifrån eftersom de håller mycket god kvalitét och är väldigt kunniga.

Hur ser framtiden ut? De tror på en utveckling med mer jobb i Vaggeryds kommun och behöver kanske investera i mer maskiner för att hänga med. De investerade 2016 i en minihjullastare, en liten och smidig och flyttbar med biltransport som går in i de flesta trädgårdar med minimal tillstökning.
Sen hyr de in andra maskiner såsom minigrävaren och även grävtjänster vid behov.

Alla tre gillar jobbet med att vara ute, se och träffa folk, att vara rörlig. Ingen dag är den andra lik. Det är flexibelt och de har roligt på jobbet, kemin funkar mellan de tre kollegorna.
Arbetet startar ofta med en plan och en skiss, sen själva anläggningen och utformingen. Ibland även fortsatt skötsel av växterna resten av säsongen.

Vi känner oss väldigt trygga med att lämna över vår trädgård till Ire & Lind. Vi ser redan nu att resultatet kommer bli precis som vi vill och vi slipper att gräva för hand, vilket vi är väldigt glada för.

Taggar

Dela