Nyheter

Invånaren: Återinför hämtning av grovsopor

Nyheter – En grillplats med möjlighet till matlagning av medhavd mat skulle ytterligare främja social samvaro, lek och rörelse och därmed hälsa för såväl gamla som unga i Värnamo, året runt. Det menar en kommuninvånare som föreslår bygget av en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde.

En kommuninvånare föreslår en komplettering av föreskrifterna för avfallshantering så att hämtning av grovsopor vid tomtgräns åter sker. Bild: Pressbild

Läs kommuninvånarens medborgarinitiativ i något redigerat skick i sin helhet nedan:

Tidigare fanns möjlighet att lämna grovsopor till hämtning vid tomtgräns vissa datum per år, men nu är det borttaget. För äldre, stora barnfamiljer, nysvenskar och för andra som drabbats av de senaste årens ökade kostnader finns inte ekonomiska eller praktiska möjligheter att ordna och bekosta transport av till exempel trasiga soffor eller sängar till återvinningsstationen. Alternativet blir att skräp samlas i hem eller på gårdarna, vilket bidrar till fler problem. Därför föreslår jag att en komplettering av föreskrifterna för avfallshantering så att hämtning av grovsopor vid tomtgräns åter sker i kommunen, exempelvis varannan månad.


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 17 oktober. I skrivande stund har 22 personer röstat ja.

Taggar

Dela