Nyheter

Insändare: Hur trygga kan äldre känna sig?

Nyheter Efter stölder och skadegörelse på Sjösala trygghetsboende undrar nu Jörgen Lindelöf hur trygga äldre ska känna sig? Han skickar också en uppmaning till föräldrar i Bor.

Bild på den stulna rullatorn. Foto: Läsarbild

Hur trygga ska äldre långt över 70 år få vara på ett tryggetsboende? I orostider kan hyss bli enormt jobbiga även på ett trygghetsboende. Så föräldrar. Kolla era barn vad de gör på kvällar/nätter. Ja, även dagtid!

På kvällen den 11 augusti mellan 22.00 till natten cirka 03.00 drog och skar någon ner ett flertal fasadflaggor på Sjösala trygghetsboende i Bor. Samtidigt stals en rullator. En lång metallstolpe placerades vid en av huvudstråken inne på Sjösala där ofta hemtjänsten cyklar som nu, även efter mörkrets intåg. Men det var dessutom en hel del annat hyss.

Flaggorna hittades utspridda längs Fabriksvägen och vid Savens väg stod rullatorn som lämnats till ägaren. Flaggorna är lagade och är åter på plats.

Sedan var det dags igen den 18 augusti. Mellan klockan 12.00 – 15.00 så försvann ännu en rullator. Mitt på dagen! Då hade en vänlig bilist från Gällaryd lyft upp den från vägbanan på Gällarydsvägen till trottoaren cirka 14.30.
Rullatorn undersöktes och visade sig tillhöra en av de boende på Sjösala.

Ni föräldrar. Förklara för era barn/ungdomar att detta inte är acceptabelt.

Bland annat rullatorn är ett livsviktigt hjälpmedel för många äldre. Utan den så kan den äldre vara bunden i hemmet utan möjlighet att komma ut för att till exempel handla.

Men dessutom. All hyss skapar oro. Dagligen skrivs det i media om brott som äldre utsetts för runt om i landet. Och varför ska Bor vara undantaget. Det är bara ni föräldrar som kan förhindra det!

Jörgen Lindelöf

Fotnot: Värnamo.nu har varit i kontakt med Jörgen Lindelöf som berättar att han pratat med polisen om händelserna. Han har också pratat med fältgruppen i Värnamo kommun.

Taggar

Dela


1 reaktion på Insändare: Hur trygga kan äldre känna sig?

Vad är det för trygghetsboende utan en värd som kan hålla koll på det? Vad är det för politik vår kommun har mot äldre egentligen? Ingen luftkonditionering, inga persienner, ingen personal… Inhumant!

Kommentarsfunktionen är stängd