Nyheter

Inomhusanläggningar öppnas

Nyheter Den 27 januari öppnas kommunens inomhusanläggningar för föreningsdrivna aktiviteter för barn och unga, födda 2005 eller senare.

Tillgång till fritidsaktiviteter stärker hälsan hos barn och unga under pandemin. Folkhälsomyndigheten anser därför att barn och unga, födda 2005 eller senare, ska kunna delta i organiserade idrotts- och fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus.

Därför kommer Värnamo kommun från och med onsdag, 27 januari,  att öppna inomhusanläggningar för föreningsdrivna aktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare.

Lokalerna kommer att vara uppmärkta och skyltade för att möjliggöra smittsäker verksamhet enligt pandemilagen, till exempel att varje person ska förfoga över minst tio kvadratmeters yta, samt regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minimera risk för smittspridning.

Föreningarna är ansvariga för att den verksamhet som de genomför uppfyller dessa krav och att träningen läggs upp på ett sätt som baseras på respektive specialidrottsförbunds restriktioner och råd. Omklädningsrummen får endast användas för att hänga av barnets ytterkläder och vårdnadshavare ombeds lämna och hämta de unga utanför lokalen.

I början av nästa vecka kommer fritidsavdelningen att informera föreningar i kommunen.

De förändringar för bibliotek, fritidsgårdsverksamhet och utomhusanläggningar som beslutades under förra veckan gäller fortsättningsvis.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela