Nyheter

Inleder en strategisk översyn av sina tillverkande bolag

Nyheter Styrelsen för Bufab AB har beslutat att höja lönsamhetsmålet och inleda en strategisk översyn av Bufabs tillverkande bolag Bufab Lann AB och Hallborn Metall AB. De reviderade finansiella målen och den strategiska översynen är ett resultat av bolagets uppdaterade strategi som presenteras i dag på Bufabs kapitalmarknadsdag.

Styrelsen för Bufab AB har beslutat att höja lönsamhetsmålet och inleda en strategisk översyn av Bufabs tillverkande bolag Bufab Lann AB och Hallborn Metall AB. Arkivbild: Peter Magnusson

I mars 2021 presenterade Bufab nya finansiella mål avseende lönsam tillväxt, lönsamhet, utdelning och finansiell stabilitet för perioden fram till 2025, där det finansiella målet avseende lönsamhet skulle uppnås senast 2023. Mot bakgrund av Bufabs positiva EBITA-marginalutveckling under 2021 till 2023, tillväxtmöjligheter och den uppdaterade strategin, har styrelsen beslutat att höja det finansiellt målet avseende lönsamhet i enlighet med nedan:

Lönsamhet
Uppnå en årlig rörelsemarginal (EBITA) om 14 procent senast 2026 (tidigare 12 procent senast 2023). De övriga finansiella målen och Bufabs utdelningspolicy är oförändrade i enlighet med nedan och gäller tills vidare.

Lönsam tillväxt
Genomsnittlig årlig ökning av omsättningen med 10 procent och av vinsten per aktie med 15 procent, genom såväl organisk tillväxt som förvärv.

Finansiell stabilitet
Nettoskuld i förhållande till rörelsevinst före avskrivningar (ND/EBITDA) ska normalt ligga inom intervallet 2-3x.

Utdelningspolicy
Utdelning om 30-60 procent av den årliga nettovinsten.

Strategisk översyn av tillverkande bolag

Mot bakgrund av Bufabs uppdaterade strategi som presenteras i dag på Bufabs kapitalmarknadsdag, har styrelsen beslutat att initiera en process för att utvärdera strategiska alternativ avseende Bufabs tillverkande bolag Bufab Lann AB och Hallborn Metall AB i syfte att maximera värdet för Bufabs aktieägare. Utvärderingsprocessen kommer att inledas omedelbart och översynen ska omfatta ett brett spektrum av alternativ, inklusive en potentiell försäljning av bolagen.

Anledningen till översynen är de senaste årens starka utveckling av Bufab till en global leverantör av C-Parts och tekniska komponenter där Bufab har blivit mer fokuserat på handelsverksamheten och kompletterande nischföretag.

”Styrelsen har inte fastställt någon tidplan för slutförandet av översynen. Inga garantier kan lämnas avseende resultatet eller utfallet av den strategiska översynen. Bufab åtar sig inga skyldigheter att göra några ytterligare offentliggöranden avseende den strategiska översynen förrän slutliga beslut har fattas av styrelsen, dock med förbehåll för vad som gäller enligt löpande informationsgivningskrav enligt gällande lagar och regler”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bufabs kapitalmarknadsdag

Den strategiska översynen och de finansiella målen kommer, tillsammans med bolagets uppdaterade strategi och tillväxtmöjligheter, presenteras på Bufabs kapitalmarknadsdag på Fotografiska Museet i Stockholm i dag.

Taggar

Dela